Alle foto's, video's en links die je gezien moet hebben, gebundeld in ons media archief.

Binnen ons mediaboek doen we verslag in beeld en geluid, zodat je een leuke impressie krijgt bij onze onderneming en wij later terug kunnen kijken op onze ontwikkelingen. Daarbij plaatsen we geregeld links naar interessante informatie omtrent het houden van onze biologische geitenhouderij en alles wat daarbij komt kijken.

πŸ‘©β€πŸŒΎπŸ“šπŸ Stagelopen op de Molswaerd moet je durven!

πŸ‘©β€πŸŒΎπŸ“šπŸ Stagelopen op de Molswaerd moet je durven!

Maar wat zijn we blij dat Sifra de stoute schoenen heeft aangetrokken. We hadden ons niet beter kunnen voorstellen!!

β€œArie & Hanneke hebben me vanaf het begin de vrijheid gegeven om het bedrijf en de geitenhouderij te leren ontdekken en dit heb ik echt als rijkdom ervaren. Hierdoor krijg je Γ©cht de kans om meer van jezelf te laten zien, dan dat je misschien ooit had verwacht en door deze momenten leer je het reilen en zeilen van het boerenleven tot in de nopjes!”

Wat een lieve woorden van deze topper, die we niet genoeg kunnen bedanken voor haar tomeloze energie. Er zijn werkelijk bergen verzet en we willen haar enorm bedanken voor alle inzet en hulp die ze verricht heeft. We hebben veel gelachen, zijn serieus geweest en hebben samen ook wel eens een traan gelaten. Heerlijk om deze tijd met je te kunnen delen Sifra en we zijn vol lof over je! 😊

Zelf vertelt ze graag wat meer over haar ervaringen in het nieuwste artikel op onze website πŸ‘‰ Link in bio

Klik hier voor meer informatie!

Bedankt Sifra en tot snel! πŸ‘‹

#lentiz #stage #stagelopen #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
πŸ§‘β€πŸŒΎπŸΌπŸ Benieuwd hoe onze geitjes opgroeien? Ik vertel je er graag wat meer over!

πŸ§‘β€πŸŒΎπŸΌπŸ Benieuwd hoe onze geitjes opgroeien? Ik vertel je er graag wat meer over!

Er komt namelijk best wat bij kijken en hoe zorgvuldiger we hiermee omgaan, des te beter het is voor de lammetjes en ons als liefhebbers.

Het begint als de lammetjes piepjong zijn. Vlak na de geboorte wordt er gewikt, gewogen en gerekend, over de juiste hoeveelheid biest per maaltijd en de stappen die nodig zijn om ze zo optimaal mogelijk te laten opgroeien.

Over vier weekjes verwachten we weer een hoop nieuwe bewonertjes op De Molswaerd en ik kan niet wachten om je hier wat meer over te vertellen.

Klik hier voor het hele artikel πŸ‘

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹

#opgroeien #lammetjes #biest #geitenmelk #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
Kom je een keertje buurten? πŸ§‘β€πŸŒΎπŸ€“πŸ

Kom je een keertje buurten? πŸ§‘β€πŸŒΎπŸ€“πŸ

Wist je dat je al vanaf € 8,50 p.p. een leuke rondleiding kunt krijgen op onze geitenhouderij? Gezellig met een groepje of bijvoorbeeld met de klas. We maken er een informatief moment van en vertellen je uitgebreid over de geitenhouderij, de manieren van de dieren en het biologisch ondernemen.

Tijdens de tour genieten we van een lekkere proeverij, waarin we een goed stuk geitenkaas aansnijden en jouw smaakpapillen een sensatie geven en mocht je willen uitbreiden met een bak koffie of thee? Geen probleem, dat kan geregeld worden! β˜•

Geef ons een belletje: 0184 691 354
Stuur vast een mailtje: info@demolswaerd.nl
Boek een afspraak online: Klik hier voor meer informatie πŸ‘

Groetjes en tot de rondleiding! πŸ‘‹

#rondleiding #informatief #uitje #groep #klas #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf

Kom je langs voor een leuke rondleiding? 🧠 πŸ˜ƒ

Binnen de rondleiding van een uur nemen we het bedrijf en de geiten onder de loep en kun je alles vragen en leren over onze manier van werken, de bijzondere manieren en gebruiken van de geiten en de maatregelen die we nemen om samen met de natuur de beste zuivel te creΓ«ren.

πŸ‘¨β€πŸŒΎπŸ‘©β€πŸŒΎπŸπŸŒ± Het allerbeste voor het nieuwe jaar!

πŸ‘¨β€πŸŒΎπŸ‘©β€πŸŒΎπŸπŸŒ± Het allerbeste voor het nieuwe jaar!

Namens ons en alle trouwe viervoeters van De Molswaerd wensen wij je het allerbeste voor het komende jaar! Dat het een jaar mag worden vol gezondheid en ruimte voor gelukkige momenten, liefde en voorspoed.

We kijken ernaar uit om onze plannen voor het komende jaar met je te delen en als het even meezit hopen we je snel weer op de boerderij te kunnen verwelkomen, voor een gezellig bakkie en een leuke rondleiding.

We nemen je graag nog eens mee naar het afgelopen jaar! Want voor ons was het weer een tijd vol avonturen en ontwikkelingen πŸ‘‰ Neem hier een kijkje!

#nieuwjaar #jaaroverzicht #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
πŸ§‘β€πŸŒΎπŸ€“πŸπŸŒ± Delen is vermenigvuldigen en dat doen we graag!

πŸ§‘β€πŸŒΎπŸ€“πŸπŸŒ± Delen is vermenigvuldigen en dat doen we graag!

Zo ook tijdens het bezoek van de studenten van de Silverlinde, instituut voor cursussen, workshops en veterinaire beroepsopleidingen voor natuur- en diergeneeskunde.

Eerst het superleuke verzoek, of ze de geitenhouderij mochten bezoeken en het biologische ondernemerschap beter mochten leren kennen, met daarop direct ons antwoord: Natuurlijk! Stuk voor stuk waren ze goed voorbereid en kritische vragen bleven dan ook niet achter. Maar leer ons kennen, we wisten wat ons te doen stond. πŸ’ͺ

Nieuwsgierig naar het hele verslag? Neem hier een kijkje...

#rondleiding #studenten #kaasproeverij #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf

Ook investeren in dΓ© kracht van de zon?

Na zorgvuldig onderzoek is de EHBI Group de ideale partner gebleken bij het plaatsen van de totaalinstallatie en het toekomstige onderhoud van onze zonnepanelen. Het vakbekwame team beschikt over veel ervaring en heeft ons binnen de samenwerking uitvoerig geadviseerd over de mogelijkheden en ontwikkelingen. Een tip!

β˜€οΈβš‘πŸ”Œ Hier krijgen we energie van! De Molswaerd is vanaf heden zelfvoorzienend en zowel de boerderij als ons huis benutten de waardevolle kracht van de zon.

β˜€οΈβš‘πŸ”Œ Hier krijgen we energie van! De Molswaerd is vanaf heden zelfvoorzienend en zowel de boerderij als ons huis benutten de waardevolle kracht van de zon.

We nemen hiermee een grote stap richting duurzaam en maatschappelijk verantwoord ondernemen ~ Om in samenwerking met de natuur de beste omstandigheden te creΓ«ren, voor mens en dier. Een belangrijke transitie, waar we met zijn allen een steentje aan kunnen bijdragen en wij met de biologische geitenhouderij een actief onderdeel van willen zijn. Lees hier alles over deze transitie...

#energie #zonnepanelen #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
πŸ‘¨ πŸ‘© πŸ‘¦ πŸ‘§ πŸ’ͺ Weet je dat geitenmelk boordevol zit met vitamine A en wel twee keer zoveel vitamine D bevat als koemelk?

πŸ‘¨ πŸ‘© πŸ‘¦ πŸ‘§ πŸ’ͺ Weet je dat geitenmelk boordevol zit met vitamine A en wel twee keer zoveel vitamine D bevat als koemelk?

Over het algemeen heeft de melk een laag zoutgehalte en is het rijk aan waardevolle mineralen. Dit maakt de melk gezond en zorgt voor een genezende werking bij klachten als koemelkallergie, astma, eczeem, acne, migraine, darm- en gewrichtsklachten. We vertellen je graag meer over de kracht van onze geiten en nodigen je uit om een diepere duik te nemen in de wereld van onze geitenmelk 🀿 Lees het artikel hier.

#geitenmelk #gezondheid #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf

Bekijk en volg ons op YouTube.

Spectaculaire drone shots of simpelweg een verdwaalde geit? Ons YouTube-kanaal staat garant voor alle beweging omtrent onze biologische geitenboerderij. Vergeet je ons niet even te volgen? We zien je daar!

πŸ§‘β€πŸŒΎπŸπŸŽ‰ 24 augustus 2017 | We staan aan de vooravond van iets nieuws.

πŸ§‘β€πŸŒΎπŸπŸŽ‰ 24 augustus 2017 | We staan aan de vooravond van iets nieuws.

Van iets speciaals waar we lange tijd op hebben gewacht en wat onze toekomst enorm zal veranderen. Een nieuwe invulling, een andere indeling en terug van vier naar twee spenen. Lees het hele artikel via hier! πŸ™‚

#jubileum #avontuur #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
πŸ§‘β€πŸŒΎπŸŒ±πŸšœ Dit jaar stonden we er tijdens het maaien niet alleen voor…

πŸ§‘β€πŸŒΎπŸŒ±πŸšœ Dit jaar stonden we er tijdens het maaien niet alleen voor…

En werden we geholpen door een paar sterke jongens in spe. Het viel maar weer eens op dat vele handen licht werk maken en dankzij hun keuring waren we er zeker van dat we van hooi mochten spreken. Een speciale dank aan onze kleinzoons en wij weten wel wie we volgende jaar weer meenemen πŸ˜‰

#sterkejongens #maaien #rogge #raaigras #geiten #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf

🚜🌱🐐 Bij ons is het gras binnenkort nog groener dan bij de buren!

Als het goed is tenminste.. We hebben afgelopen week namelijk aan graslandverbetering gedaan. Zo net voor de regen zaaide we 4 hectare perceel in met biologische haver en Italiaans raaigras, samen met loonbedrijf Bons uit Nieuw-Lekkerland. 5000 volle kuubs grond aangebracht, gespit, gefreest, geschoven en natuurlijk genoten van deze mooi klus! Weten hoe dit precies in zijn werk gaat? Bekijk het filmpje! En nu afwachten of het zaad opkomt 😊

#graslandbewerking #haver #raaigras #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij #zuidholland #molenlanden #bleskensgraaf
πŸ‘‹πŸŒ³πŸ Deze maand kregen we een leuke aanvraag van een avontuurlijke juf.

πŸ‘‹πŸŒ³πŸ Deze maand kregen we een leuke aanvraag van een avontuurlijke juf.

Ze vertelde ons over haar stageopdracht, waarin ze een uitje mocht organiseren en dat ze graag met een collega juf en haar kleutertjes bij de lammetjes wilde komen kijken. Superleuk natuurlijk en wat ons betreft verantwoord genoeg om er een eerste rondleiding van te maken. De collega juf bleek nog jarig ook, dus met haar speciaal gebakken geitenkoekjes was het feestje helemaal compleet! Kom je ook een keertje langs op De Molswaerd?

#rondleiding #metdeklas #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij
Wij wensen iedereen een fijne koningsdag toe! πŸπŸ‡±πŸ‡ΊπŸ‘‘πŸŽ‚πŸŽˆ

Wij wensen iedereen een fijne koningsdag toe! πŸπŸ‡±πŸ‡ΊπŸ‘‘πŸŽ‚πŸŽˆ

#koningsdag #melkgeiten #biologisch #2021

🐦🌳🐐 Ons plas dras gebied is natuurlijk een super plekje voor bijzondere vogels. Maar zo bijzonder..!

Deze week spotte Jako van Gorsel een heuse kraanvogel, zomaar, ineens, even aan het bijtanken van wat wij hopen een geslaagde doortocht. Bekijk het filmpje waarin Jako verslag doet van deze bijzondere verschijning! Dank Jako voor het leuke filmpje!

#kraanvogel #devisdief #jakovangorsel #plasdras #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij
😍🍼🐐 We hebben een hoop nieuwe bewonertjes op De Molswaerd!

😍🍼🐐 We hebben een hoop nieuwe bewonertjes op De Molswaerd!

In totaal lammeren we 120 geiten af, waarvan er nog 20 op springen staan. We zijn er dus bijna! Een hectische tijd waarin een hoop dient te gebeuren. Het geven van de eerste biest en het creΓ«ren van een fijn leefklimaat, het is altijd een tijdrovende maar dankbare klus. Benieuwd hoe dit precies in zijn werk gaat? Lees erover op onze website πŸ‘‰

#aflammeren #lammertijd #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij

Vogelspotten met De Visdief

Pak op een goed moment een goeie bak koffie en ga eens zitten voor de website van De Visdief (visdief.nl), waarin Jako enthousiast vertelt over zijn avonturen en handige tips geeft over het spotten van vogels πŸ‘

🌳 🐐 Geiten zijn slimme en nieuwsgierige dieren.

🌳 🐐 Geiten zijn slimme en nieuwsgierige dieren.

Het zijn echte ontdekkers en vaak sociaal in de omgang. Altijd druk met elkaar en geΓ―nteresseerd in de activiteiten om hen heen. De relatie tussen geiten en mensen gaat ver terug en is over het algemeen gemoedelijk en bovenal zachtaardig. Maar, zijn deze lieve dieren Γ©cht zo onschuldig als ze lijken...? We vertellen je er alles over in het laatste nieuwsartikel op onze website! πŸ‘

#vraag #antwoord #gezondheid #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij
We beginnen het jaar op De Molswaerd met goede moed en zetten koers op een paar mooie ontwikkelingen.

We beginnen het jaar op De Molswaerd met goede moed en zetten koers op een paar mooie ontwikkelingen.

Zoals gewoonlijk houden we jullie hier graag van op de hoogte! Zo starten we het nieuwe jaar met een primeur, welke we zojuist via onze nieuwsbrief hebben verstuurd! Ook benieuwd naar onze ontwikkelingen en altijd als eerste op de hoogte? Meld je dan gelijk aan via onze website πŸ‘πŸ‘

#nieuwsbrief #demolswaerd #geitenhouderij
De eerste jaars geiten zijn vanochtend gescand, 95 % is drachtig!

De eerste jaars geiten zijn vanochtend gescand, 95 % is drachtig!

Begin maart hopen we de eerste te verwelkomen. Het lammetjesseizoen is altijd een intensieve tijd🍼🍼, maar een hele mooie tijd. Want wees eerlijk: wat zijn het toch dotjes? 😍😍

#hoppla #doordekeuring #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij
πŸ₯‚πŸŒŸπŸŽ„ Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021! πŸŽ„πŸŒŸπŸ₯‚

πŸ₯‚πŸŒŸπŸŽ„ Fijne feestdagen en een voorspoedig 2021! πŸŽ„πŸŒŸπŸ₯‚

Wat een bewogen tijd hebben we met zijn allen achter de rug, maar gelukkig staan we aan de vooravond van een mooi nieuw jaar!

Jullie medeleven en interesse in De Molswaerd doet ons veel goeds en geeft de energie om ook in het nieuwe jaar mooie stappen te kunnen maken. We genieten dagelijks van jullie betrokkenheid en de leuke berichtjes die we tijdens onze avonturen mogen ontvangen.

We kijken ernaar uit om onze plannen voor het komende jaar met jullie te delen en als het even meezit hopen we jullie snel op de boerderij te mogen verwelkomen, voor een gezellig bakkie en een leuke rondleiding.

Iedereen ontzettend bedankt voor alle mooie momenten, alle gezondheid toegewenst en tot volgend jaar!

#nieuwjaar #demolswaerd #biologisch #geitenhouderij
Trots op de boeren!β€πŸ‘¨β€πŸŒΎ

Trots op de boeren!β€πŸ‘¨β€πŸŒΎ

Altijd fijn als de stal weer netjes is!

#proudtobeafarmer #bio #organic

Den HΓ’neker behoud natuur! En dat is goed voor ons.

Den HΓ’neker is dΓ© vereniging voor natuur- en landschapsbeheer, in de regio van de Alblasserwaard en Vijfheerenlanden. Bezoek hun website eens voor meer informatie.

De baas aan het woord. Een dat doet ‘ie goed! πŸŽ₯

Arie spreekt met het Ministerie van Landbouw over de transitie naar de geitenhouderij en de visie van de Molswaerd.

#knapstaaltje #15minutesoffame #biologisch #ondernemen
Wat zou jij doen als je kip was?

Wat zou jij doen als je kip was?

Op stok in het hok?πŸ’β€β™‚οΈ Tuurlijk niet!πŸ€¦β€β™‚οΈ Bij de geiten op het hek is het veeel gezelliger πŸ€·β€β™‚οΈπŸ“πŸ˜‚

#datkansamen #genietenbijdegeiten #demolswaerd

Biokaas Kinderdijk draagt zorg voor onze zuivel!

Alle zuivel die onze geiten produceren wordt getransporteerd naar Biokaas Kinderdijk. Zij maken er op hun beurt de lekkerste biologische producten van! Neem eens een kijkje op hun website.

Yes, de website staat online!

Yes, de website staat online!

Supertrots en blij dat we nu meer inzicht kunnen geven in het reilen en zeilen van De Molswaerd. Kom geregeld terug want we komen regelmatig met updates! ✍️ πŸ“· 🐐 βœ…

#nieuwewebsite #trots #blijfopdehoogte

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste updates omtrent de boerderij. Uitschrijven is gemakkelijk via de uitschrijflink in onze e-mails. Met het inschrijven ga je akkoord met ons privacyreglement.