Onze stagiaire Sifra heeft het super gedaan, wat een bezige bij! Of kunnen we beter zeggen, wat een blije geit? πŸ™‚

Stagelopen op De Molswaerd, je moet het maar durven! Maar we zijn blij dat Sifra de stoute schoenen heeft aangedaan en om eerlijk te zijn; we hadden ons niet beter kunnen wensen.

Sifra Verschoor is 20 jaar en volgt momenteel de MBO niveau 4 opleiding bedrijfsleider dierenzorg, op de Lentiz in Barendrecht. Vanaf september 2021 loop ze bij ons stage en wat zijn we blij met haar betrokkenheid en inspanningen, Γ©cht een topper!

Deze maand heeft ze de proeven in de praktijk met vlag en wimpel behaald en is dan ook geslaagd! Nu is het een kwestie van haar stageverslag afronden en dan de verdere toekomst verkennen. We hebben er geen moment over getwijfeld dat dit helemaal goed gaat komen.

We stellen Sifra graag wat beter aan je voor en hebben haar door voor de volgende vragen gesteld, waarin ze wat meer vertelt over haar ervaringen op ons melkgeitenbedrijf en tijdens het stagelopen.

Wat maakte het stagelopen op de Molswaerd zo leuk? Sinds dag één, toen ik voor het eerst de werf op kwam, heeft de deur altijd open gestaan. Er is altijd wat te beleven op De Molswaerd en de gezelligheid, gastvrijheid & het opdoen van kennis staan hoog in het vaandel. Arie & Hanneke hebben me vanaf het begin de vrijheid gegeven om het bedrijf en ons melkgeitenbedrijf te leren ontdekken en dit heb ik echt als rijkdom ervaren. Hierdoor krijg je écht de kans om meer van jezelf te laten zien, dan dat je misschien ooit had verwacht en door deze momenten leer je het reilen en zeilen van het boerenleven tot in de nopjes! Dat maakt het iedere dag tot een feestje om hier te werken en dan is die wekker om 5:00 echt geen probleem!

Wat maakt de omgang geiten in het speciaal bijzonder voor je? Het zijn ontzettend nieuwsgierige en leergierige dieren, altijd op onderzoek uit! Dan denk je ze eindelijk te slim af te zijn en dan vinden ze alsnog een manier om de boel op stelten te zetten. Maar als ze dan ook hun dag niet hebben, dan zijn ze heerlijk eigenwijs en niet vooruit te branden! Geiten houden en verzorgen brengt altijd een uitzonderlijke gebruiksaanwijzing met zich mee en oprecht; dat maakt het werken met geiten iedere dag een avontuur!

Hoe ziet de toekomst qua werk er voor je uit? Momenteel ben ik bezig met het afronden van mijn MBO 4 studie, als bedrijfsleider binnen de dierenbranche! Na de zomervakantie hoop ik verder te gaan studeren op het HBO als dier docent! Het lijkt me ontzettend leuk om een parttime baan te vinden, waarin ik mijn passie & liefde voor geiten en andere klein veedieren kan combineren, verbreden en kan verdiepen ook straks met mijn HBO studie! Daarnaast heb ik als hobby nog een aantal boergeiten in mijn achtertuin staan, met dit ras wil ik vanaf volgend jaar een stukje fokken gaan oppakken!

Er zijn werkelijk bergen verzet en we willen haar enorm bedanken voor alle inzet en hulp die ze verricht heeft. We hebben veel gelachen, zijn serieus geweest en hebben samen ook wel eens een traan gelaten. Heerlijk om deze tijd met je te kunnen delen Sifra en we zijn vol lof over je!

Lijkt het je ook interessant om stage te lopen op ons melkgeitenbedrijf en durf je net als Sifra de wekker wat vroeger te zetten? Stuur gerust even een berichtje of neem contact met ons op en dan kunnen we samen de mogelijkheden bekijken.

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.