Van het leveren van biologische naar het leveren van gangbare melk πŸπŸ’§

De Molswaerd zijn we gestart met een missie, met een flinke ommezwaai van het houden van koeien naar het houden van geiten, met het grote verhaal als belangrijk uitgangspunt. Sterker nog, het welzijn van de dieren en onze omgeving is waar we het voor doen.

Makkelijk gezegd, maar niet zomaar gedaan en onze periodieke controles stelden ons keer op keer scherp. We behaalden ze met vlag en wimpel, maar deden dan ook ons uiterste best. Het is een goede zaak dat onze sector op deze manier wordt gemonitord.

Hoe goed we het bedrijfsproces ook organiseren, uiteindelijk komt het voor ons allemaal op één ding neer en dat is de afnemer van de melk. Pas wanneer deze als biologisch wordt verwerkt, mogen wij ons officieel profileren als biologisch melkgeitenbedrijf.

Sterke afhankelijkheid, dat ons heeft laten zien dat ondernemen draait om creatief en veerkrachtig zijn, want onze oud afnemer Biokaas is na een turbulente tijd failliet verklaard en ons medeleven gaat uit naar alle betrokken bedrijven die het moeilijk hebben.

Het logische gevolg lijkt het vinden van een nieuwe biologische afnemer en daar hebben we intensief naar gezocht, maar tevergeefs, het bleek een stuk lastiger dan we aanvankelijk hadden verwacht, wat ons heeft genoodzaakt om een onvermijdelijke concessie te doen.

Nu is het de kunst om door te gaan en de vorm te vinden die het beste past bij de nieuwe omstandigheden, waarin we onszelf blijven en staan ​​voor waar we al die tijd voor stonden, dan komen we er zeker sterker uit. Dit is het moment van reflectie en doorpakken.

Waar we onze plas-dras-activiteiten onder de noemer biologisch blijven uitvoeren, zijn we genoodzaakt om de overstap te maken naar het leveren van gangbare melk, maar het mooie is dat de naam van het beestje verandert en de aanpak vooral hetzelfde blijft.

Vanaf heden zetten we onze missie voort als gangbaar melkgeitenbedrijf en dat biedt kansen. Het geeft ons de ruimte om onze activiteiten zelf in de context te plaatsen en aan het roer te staan. We zijn niet langer afhankelijk en zijn vrij om onze idealen te realiseren.

Dit maakt transparantie en communicatie belangrijker dan ooit tevoren, als basis voor onze volgende avonturen, want je weet, er gebeurt altijd iets op De Molswaerd en we zitten niet graag stil. Dit is een nieuw hoofdstuk van onze reis, waarin we je graag verder meenemen in ons uitgangspunt; om samen de beste leefomstandigheden te creΓ«ren voor mens en dier.

Dit is wat onze missie voor ons samenvat; geitenmelk van de hoogste kwaliteit, die we op een duurzame, transparante en verantwoorde manier produceren, waarbij we dierenwelzijn en natuur voorop stellen, productieprocessen innoveren, een gezonde en bewuste levensstijl van onze klanten stimuleren en zo een voorbeeld willen zijn voor onze sector.

We zijn dan ook enorm blij met de open ontvangst van Bettinehoeve, onze nieuwe afnemer, met wie we onze waarden delen en samen kunnen werken aan een ruim assortiment verse geitenkaasproducten. Let de volgende keer in de supermarkt dus goed op, want de kans is groot dat je de kracht en smaak van onze zuivel binnen handbereik hebt.

Op naar de toekomst, waarin we na deze onverwachte ontwikkeling met frisse energie aan de slag gaan, met de plannen die lopen en we verder in petto hebben. Doe je mee? 😊

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.