Leuk hé zo'n geitenboerderij! Maar hoe zit het nú precies?

Rondom het houden van geiten zijn veel vragen. Is het wel goed voor mijn gezondheid of wordt de boerderij niet te groot? Het zijn vragen die we vaak gesteld krijgen. En dat is goed, want zo kunnen we je helpen om antwoorden te vinden op je vragen. Heb je zelf een vraag? Laat het ons dan weten via ons contactformulier.

Vraag & Antwoord

Zijn er gezondheidsrisico’s bij het houden van geiten?

In Nederland hebben gemiddeld 1650 op de 100.000 mensen per jaar een longontsteking, waarvan er gemiddeld 200 worden veroorzaakt door het wonen in de buurt van een geitenhouderij of pluimveehouderij. Bij geiten is de oorzaak hiervoor onbekend. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat dit door Q-koorts komt, omdat de geiten hiervoor worden ingeënt. De oorzaken van longontsteking welke door geiten zijn veroorzaakt worden momenteel door verschillende instanties onderzocht. De Molswaerd houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Hoe staat het met de vergunningen voor de Molswaerd?

Op dit moment is er onduidelijkheid vanuit de provincie omtrent ons bestaansrecht. Waar we eerder de vergunningen hebben verkregen vanuit de gemeente, is deze later aangevochten en wordt deze herzien. We achten de kans groot dat De Molswaerd binnen zijn huidige vorm toegang krijgt te bestaan, maar hier wachten we het verlossende antwoord nog op af. Ook de vergunningen voor een fysieke winkel en een vergadergelegenheid laten op zich wachten, doordat de primaire toestemming nog niet rond is.

Zijn er mogelijkheden om de boerderij te bezoeken?

Jazeker! We nodigen je van harte uit op de boerderij, om de onderneming, de dieren en de natuur van dichtbij te beleven. We vertellen graag meer over onze motieven en de filosofie achter de onderneming. We hebben verschillende leuke arrangementen, waarmee je de boerderij op verschillende manieren kunt beleven. We kijken uit naar je komst en hopen je een keer te verwelkomen!

Is De Molswaerd volledig biologisch?

Omdat we over voldoende grond beschikken om alle geiten te laten weiden en zoveel mogelijk van ons eigen voer kunnen telen is De Molswaerd volledig grondgebonden. Dit is een voorwaarde om onszelf een biologische geitenboerderij te mogen noemen en maakt het mogelijk om de algehele kwaliteit te bewaken. We werken volledig aan de hand van de criteria die door onafhankelijke instanties zijn opgesteld en houden de ontwikkelingen op dit gebied nauwlettend in de gaten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en blijf op de hoogte van ons laatste updates omtrent de boerderij. Uitschrijven is gemakkelijk via de uitschrijflink in onze e-mails. Met het inschrijven ga je akkoord met ons privacyreglement.