Leuk hé, een milieubewuste aanpak! Maar wat is het?

Is een melkgeitenbedrijf wel goed voor mijn gezondheid of wordt de kudde niet te groot? Vragen die we vaak horen en dat is goed, want zo kunnen we je helpen om belangrijke antwoorden te vinden. Heb je er eentje? Laat het ons dan weten!

Vraag & Antwoord

Zijn er gezondheidsrisico’s bij het houden van geiten?

In Nederland hebben gemiddeld 1650 op de 100.000 mensen per jaar een longontsteking, waarvan er gemiddeld 200 worden veroorzaakt door het wonen in de buurt van een melkgeitenbedrijf of pluimveehouderij. Bij geiten is de oorzaak hiervoor onbekend. Het is uiterst onwaarschijnlijk dat dit door Q-koorts komt, omdat de geiten hiervoor worden ingeënt. De oorzaken van longontsteking welke door geiten zijn veroorzaakt worden momenteel door verschillende instanties onderzocht. De Molswaerd houdt deze ontwikkelingen nauwlettend in de gaten.

Hoe staat het met de vergunningen voor de Molswaerd?

Juli 2022 gaat bij ons de boeken in als de officiële start van De Molswaerd. Dé onderneming waar we inmiddels mee zijn vergroeid, zoveel energie in hebben gestoken en waar we nu eindelijk, zonder onderzekerheden omtrent de juiste vergunningen onze volle aandacht aan kunnen geven. Kortom, we hebben ons nog nooit zo gemotiveerd gevoeld om in harmonie met de natuur de beste leefomstandigheden te creëren voor zowel onze geiten als de mensen om ons heen.

Zijn er mogelijkheden om de boerderij te bezoeken?

Jazeker! We nodigen je van harte uit op de boerderij, om de onderneming, de dieren en de natuur van dichtbij te beleven. We vertellen graag meer over onze motieven en de filosofie achter de onderneming. We hebben verschillende leuke arrangementen, waarmee je de boerderij op verschillende manieren kunt beleven. We kijken uit naar je komst en hopen je een keer te verwelkomen!

Wat maakt De Molswaerd diervriendelijk en milieubewust?

Voor ons melkgeitenbedrijf staat het leveren van de hoogste kwaliteit geitenmelk voorop, die we op een zo duurzame, transparante en verantwoorde manier produceren. We hechten veel waarde aan dierenwelzijn en respect voor de natuur en doen ons uiterste best om onze geiten zo diervriendelijk mogelijk te houden, waarbij we vakmanschap en innovatie inzetten om onze productieprocessen zo efficiënt mogelijk te maken. Zo willen we bijdragen aan een gezonde en bewuste levensstijl van onze klanten, en een voorbeeld zijn voor andere bedrijven in onze sector.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.