Het komende jaar besparen we op gas, dankzij ons zonnecollector systeem ☀️⚡

Het is aan de orde van de dag, voor ons allemaal. De energie is duur en veel bedrijven kampen met financiële problemen die hierdoor ontstaan. Ook al is het probleem niet direct te controleren, we kunnen wel maatregelen nemen die ervoor zorgen dat we het reguliere energieverbruik verlagen.

Zo zijn er inmiddels flink wat alternatieven methoden om energie op te wekken als windenergie, waterenergie, of bijvoorbeeld energie uit aardwarmte of biomassa. Stuk voor stuk de moeite waard om te verkennen en in te zetten als duurzaam alternatief.

De Molswaerd - Gas besparen dankzij zonnecollectoren ☀️⚡

Op De Molswaerd investeren we de laatste jaren meer en meer in zonne-energie, aangezien dit vandaag de dag een rendabele investering is en snel onze gewenste resultaten levert. De CO-2 uitstoot van ons melkgeitenbedrijf is met de installatie van de zonnepanelen sterk afgenomen en per vierkante meter zonnepanelen besparen we hier zo’n 60 kilogram van per jaar. Om een klein technisch stapje verder te maken is de algehele stroomvoorziening verzwaard naar 3 keer 80 ampère, wat een enorme besparing is ten opzichte van onze eerdere jaren.

De Molswaerd - Gas besparen dankzij zonnecollectoren ☀️⚡

Onze investering in de zon levert dus een groot financieel voordeel op, en draagt tegelijkertijd bij aan het vergroenen en leefbaar houden van onze omgeving. We reduceren hiermee namelijk effectief de uitstoot van schadelijke broeikasgassen en vanzelfsprekend verlagen we hiermee het gebruik van fossiele brandstoffen tot een minimum. Dit vinden we op De Molswaerd heel belangrijk en het is dan ook onze missie om samen met de natuur de beste leefomgeving te creëren voor mens en dier.

De Molswaerd - Gas besparen dankzij zonnecollectoren ☀️⚡

De ontwikkelingen omtrent zonne-energie staan niet stil en we onderzoeken altijd de mogelijkheden om in waardevolle aanvullingen te investeren. Zo heeft Arie den Besten installatie uit Ottoland een uitbreiding verzorgt op ons Agriheat warmwatersysteem, zodat we minder gas gaan gebruiken voor het opwarmen van water. Middels deze zonnecollectoren wordt zonlicht effectief omgezet in energie voor onze verwarming, en daarmee zijn zonnecollectoren niet helemaal hetzelfde als zonnepanelen. Zonnepanelen zetten zonlicht namelijk om in stroom en zonnecollectoren horen daarentegen bij een zonneboiler, waarvoor ze de warmte van de zon om in warm water.

De Molswaerd - Gas besparen dankzij zonnecollectoren ☀️⚡

Dankzij deze investering zijn we weer een stapje dichterbij een zelfvoorzienend melkgeitenbedrijf en ook het komende jaar verkennen we de mogelijkheden om dit doel te verder bereiken. Dank Arie den Besten voor de goede service en installatie!

Ben je benieuwd waar we de komende tijd in zullen investeren en vindt je het verduurzamen van jouw onderneming ook interessant? Of wordt je gewoon net zo blij van onze geiten als wijzelf? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of volg ons op onze social media kanalen, dan ben je altijd als eerste op de hoogte van onze ontwikkelingen en nieuwtjes.

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.