Het uitmesten van de stallen vraagt om teamwork πŸ’ͺ

Wat vliegen de weken toch voorbij. Zo is het maandag en komen we erachter dat het alweer een nieuwe dag is, in een volgende maand. Ach, dit idee is niet van gisteren en we zullen het allemaal herkennen.

Vorige week hebben we jullie lekker gemaakt met een goed verpakte aankondiging, van ons gloednieuwe avontuur en zoals een wijs man ons ooit eens vertelde.. wil je het goed doen, dan kost het tijd. Nog heel eventjes geduld, voor meer informatie, totdat we er echt klaar voor zijn!

Dat betekent natuurlijk niet dat we achterover zijn gaan zitten en onze benen op tafel hebben gelegd. Waar we langs de zijlijn doorwerken aan de realisatie van ons idee, blijven we net zo goed doorwerken aan ons melkgeitenbedrijf, waar we de afgelopen weken alle hoekje en gaatjes zorgvuldig hebben uitgemest.

Altijd een pittige klus, dat vraagt om teamwork. Het begint natuurlijk met het uitmesten van de stallen en ook tijdens het laden van de vrachtwagen bundelen we gezamenlijk onze krachten. Al helpt het grove geschut, dat we de afgelopen jaren hebben verzamelt hier een waardevol handje bij.

De enorme berg die we verzamelen is rijk aan voedingsstoffen en helpt de bodemstructuur te verbeteren, waardoor de microbiΓ«le activiteit van landbouwbodems wordt bevorderd en het daardoor een milieuvriendelijke oplossing is om de vruchtbaarheid van deze bodems te stimuleren.

Deze vervoeren we dan ook met genoegen naar een akkerbouwer, die het goed kan gebruiken om zijn gewassen mee te telen. En het mooie is, dat we de geteelde grasklaver van hem terug krijgen, om de geiten weer mee te kunnen voeden.

Precies, zo gaat het gehele proces voor het grootste gedeelte in een cirkeltje, en komt alles uiteindelijk weer terug van waar het vandaan komt. Dat vinden we zo mooi, om het gehele proces te kunnen ondersteunen en uit te voeren.

Althans, het transport is cruciaal om deze cirkel te kunnen maken en niemand minder dan onze Wilma springt hier met haar gloednieuwe rijbewijs in bij. En met hier een daar een bandje in het gras zien we in haar een top chauffeur in de dop!

Houd de komende weken onze nieuwsbrief, social media kanalen en onze website in de gaten, want we vertellen je graag de volgende keer weer meer over onze ontwikkelingen en avonturen!

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.