Het is 24 augustus 2017. We staan aan de vooravond van iets nieuws.

Van iets speciaals waar we lange tijd op hebben gewacht en wat onze toekomst enorm zal veranderen. En nieuwe invulling, een andere indeling en terug van vier naar twee spenen.

Op deze dag verwelkomen wij onze 500 jonge geitjes, welke in het begin van dit jaar zijn geboren en opgefokt door de firma Boot uit Overberg. Een intensieve periode waarin we de overstap maken van het houden van koeien naar het houden van geiten. De boerderij kent een leegstand van een half jaar, waarin hard wordt gewerkt aan de ambitievolle transitie naar een melkgeitenbedrijf.

Vanaf het moment dat de geiten bij ons aankomen voelt het vertrouwd en we beginnen met het geven van biologisch voer, zodat de geiten na een half jaar zoals gehoopt worden gekwalificeerd als biologische dieren. In oktober van dit jaar komen de bokken erbij, zodat vijf maandjes later onze eerste lammetjes worden geboren. Vanaf dat moment is de productie op gang en starten we met het leveren van onze eerste biologische geitenmelk 🎉

Wat een periode en we kunnen niet ontkennen dat het alles bij elkaar best spannend was. Alles helemaal nieuw en letterlijk een nieuwe start. Maar terugkijkend en reflecterend op deze keuze kunnen we alleen maar dankbaar zijn en we werken dagelijks dan ook met meer plezier dan ooit tevoren aan niet alleen het melkgeitenbedrijf, maar vooral ook aan onze nieuwe visie; Een biologische en zelfvoorzienende boerderij waarin dierenwelzijn en bewustwording centraal staan.

We vertellen je graag meer over onze dieren en de wijze waarop wij participeren in innovatieve oplossingen, om toekomstige generaties te voorzien van een gezonde en groen leefomgeving. Dus schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, breng gewoon vaker een bezoekje aan onze website of kom eens langs! 😊

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.