Dit is geweldig nieuws en we zijn zo blij! Het moment waar we alleen maar van konden dromen.. 🙂

Ondanks de roerige tijden voor het boerenbedrijf en alle hardwerkende collega’s in het land, mogen we spreken van een heugelijk feit! Werkelijk waar een opluchting en een flinke portie nieuwe energie voor de toekomst. 🎉

Halverwege 2017 bevonden we onszelf aan de vooravond van iets nieuws, een moment waarop ons leven drastisch zou veranderen en waarop we onszelf stap voor stap en zorgvuldig hadden voorbereid ~ Er stond immers een enorme uitdaging op ons te wachten.

Met goed vertrouwen in de regelgeving en de voorgeschreven mogelijkheden, stapten we met volle moed over. Van het houden van koeien naar het houden van geiten. Alles bij elkaar een compleet nieuwe ervaring, vol spannende ontwikkelingen en vooral zin in de toekomst.

Gaandeweg voelden we onszelf als een vis in het water. De overstap was spannend, maar we zaten ferm in het zadel en hadden de teugels strak in de handen. We waren er zeker van dat dit de juiste keuze was geweest en zetten vanaf die tijd alles op alles om deze overstap gezamenlijk tot een succes te maken.

Maar zo gemakkelijk leek het toch niet te gaan en de droomstart splitste zich van lieverlee in twee. Aan de ene kant de vreugde en overtuiging bij de transitie naar ons melkgeitenbedrijf en aan de andere kant de onwetendheid of deze onderneming ooit wel de benodigde vergunningen zou krijgen.

Van de gemeente tot de provincie en visa versa, er is door de jaren heen gewikt en gewogen of het bestaansrecht überhaupt wel toegekend zou worden. In de tussentijds is er veel onderhandeld en opbouwend gediscussieerd over het mogelijke bestaan en voortbestaan van onze droom, het realiseren van een melkgeitenbedrijf in één van de mooiste plekjes van het land.

En gelukkig, nu eindelijk is daar de geruststellende bevestiging; Juli 2022 gaat bij ons de boeken in als de officiële start van De Molswaerd. Dé onderneming waar we inmiddels mee zijn vergroeid, zoveel energie in hebben gestoken en waar we nu eindelijk, zonder onderzekerheden omtrent de juiste vergunningen onze volle aandacht aan kunnen geven. Kortom, we hebben ons nog nooit zo gemotiveerd gevoeld om in harmonie met de natuur de beste leefomstandigheden te creëren voor zowel onze geiten als de mensen om ons heen.

Een hoeraatje voor de topprestaties van onze geiten en we willen alle betrokkenen bij deze besluitvorming hartelijk bedanken voor hun betrokkenheid en vasthoudendheid. We zijn jullie uiteraard enorm dankbaar voor de ondersteuning en besluitvorming. 🎉

Tot slot hoeven we je natuurlijk eigenlijk al niet meer te vermelden dat we hier op De Molswaerd niet graag stil zitten en dit voelt dan ook als het moment waarop we de plannen die we hebben eindelijk verder mogen verwezenlijken. We houden je hier de komende tijd graag van op de hoogte en tot die tijd nodigen we je graag uit om al onze tussentijdse ontwikkelingen nog eens door te nemen op onze website en social media kanalen. De afgelopen jaren hebben we een mooie samenvatting kunnen maken van wat De Molswaerd is, waar we voor staan en waar we de komende jaren verder in zullen investeren 👍

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.