Wat is het toch bijzonder om te zien, vorige week zijn we verrast door een terugkerende visarend! πŸ¦…

En wat wil het toeval, precies op een bijzonder moment kwam deze bijzondere verschijning aangevlogen.

Zo in deze mooie nadagen van de zomer, zijn we vorige week verrast door het bezoek van een terugkerende Visarend! Heel bijzonder om te zien, aangezien deze soort pas voor het eerst in 2016 heeft gebroed in De Biesbosch.

Het bijzondere is dat de visarend enkel vis eet en niet verwant is aan andere roofvogels. Het is over het algemeen een doortrekker, maar de laatste jaren zien we hem toch steeds vaker een fijn plekje zoeken op het Nederlandse platteland. En wees eerlijk, welk stukje platteland kan je dan beter uitkiezen dan die van de Gemeente Molenlanden πŸ‘

Nee hoor, we hebben geluk dat we in de buurt wonen van een goed leefgebied en dat we op deze manier van deze bijzondere vogel mogen genieten.

Maar dat is niet alles, want we hadden nog meer geluk! Precies op het moment dat we een rondleiding gaven aan een knap stel onderzoekers van de Universiteit Wageningen spotte we hem vanuit de verte aankomen en konden hem samen geruime tijd van dichtbij bewonderen 😊

Wat kan alles toch mooi zijn met een beetje toeval!

πŸ“· door Ditty Kwint

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.