We staan aan de vooravond van een nieuw jaar en samen met onze toppers willen we je het beste wensen voor 2024! πŸŽ‰

Dat het een jaar wordt vol goede gezondheid, ruimte voor gelukkige momenten, aanhoudende liefde en natuurlijk een goede portie voorspoed.

Het was een bijzonder jaar voor de Molswaerd! Vorig jaar kregen we rond dezelfde tijd goedkeuring voor onze vergunning, maar halverwege dit jaar moesten we onverwacht een verandering ondergaan en het voelde alsof we onszelf opnieuw moesten uitvinden.

Eerder leverden we alleen biologisch, maar door het faillissement van onze afnemer waren we genoodzaakt over te stappen op gangbare melk. Dit was eerst even wennen, omdat de werkwijze grotendeels hetzelfde bleef en vooral de naam van het beestje veranderde. Inmiddels zijn we de voordelen gaan inzien en voelen we ons zelfverzekerder dan ooit tevoren.

Onze ervaring hebben we meegenomen en werken momenteel samen met onze nieuwe afnemer Bettinehoeve, waarmee we onze waarden delen en deze goed naar voren kunnen laten komen. We delen dezelfde uitgangspunten en motiveren elkaar om een zo vers en gezond mogelijk eindproduct te maken door middel van een eerlijk productieproces.

Dat voelt goed en we stoppen dan ook minstens evenveel liefde in het welzijn van onze geiten en toewijding aan het produceren van de best mogelijke geitenmelk, die zich vertaalt naar een breed scala aan kwaliteitskazen. Mooi is ook dat je deze kazen en daarmee onze geitenmelk in veel meer schappen van Nederlandse supermarkten kunt vinden.

Tijdens de prachtige kerstbijeenkomst die we samen met alle melkleveranciers hadden bij onze nieuwe afnemer, werden prijzen uitgereikt voor de jaarrondes met het laagste kiemgetal, oftewel het laagste aantal micro-organismen per milliliter. Hoewel we nog geen jaar hebben meegedraaid, weten we dat we komend jaar best eens in de prijzen kunnen vallen. Met zo’n goed vooruitzicht voelen we ons stiekem best een beetje trots!

Enorm bedankt voor alle lieve berichtjes die we dit jaar hebben mogen ontvangen, voor de leuke momentjes met elkaar, jullie support tijdens onze ontwikkelingen en natuurlijk voor de bestaande en nieuwe samenwerkingen die we zijn aangegaan.

We kijken ernaar uit om je ook het komende jaar op de hoogte te houden van onze ontwikkelingen en avonturen, waarbij we in harmonie met onze omgeving de beste leefomstandigheden creΓ«ren voor mens en dier.

Dankjewel! ❀️

We nemen je graag mee door onze avonturen van het afgelopen jaar!

Weten we hoe gezond het is en welke varianten er zijn? πŸ§€

Het is een voortreffelijke lekkernij, met een verfijnde smaak en gezondheidsvoordelen ten opzichte van andere kaassoorten. Jullie weten natuurlijk waar we het over hebben. Juistem! We hebben het over geitenkaas, in allerlei soorten en formaten.

Lees hier meer over

Gecertificeerd als zoΓΆnose-verantwoord melkgeitenbedrijf! πŸŽ‰

Ook dit jaar benadrukt de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) dat we zoΓΆnose verantwoordelijk zijn en hoewel wij hier dagelijks hard aan werken, participeren we graag aan deze controles om bij te dragen aan een gezonde sector en consumentenmarkt.

Lees hier meer over

Bettinehoeve en De Molswaerd direct een goede match. πŸ™

Goed samenwerken met onze afnemer is belangrijk en ondernemen op basis van gemeenschappelijke waarden net zo, want door deze waarden samen te omarmen en effectief te communiceren kunnen we inzicht creΓ«ren in ons eerlijke productieproces.

Lees hier meer over

Alles loopt lekkerder zodra de geiten zijn bekapt. βœ‚οΈ

Net als wijzelf presteren de geiten beter als zodra ze lekker in hun vel zitten. Het zijn nu eenmaal actieve dieren die veel tijd besteden aan lopen, grazen en bewegen, en dat vereist dan ook speciale aandacht en onderhoud van hun hoeven.

Lees hier meer over

Geitenkaas is steeds populairder en dat biedt groeikansen. 🌱

Consumenten tonen steeds meer interesse in gezonde en duurzame voeding, wat de populariteit ervan vergroot. Laten we dieper ingaan op deze trend, de factoren achter de stijgende vraag en de vooruitzichten voor de sector waar we actief deel van uitmaken.

Lees hier meer over

Onze kudde blijkt na de jaarlijkse controle in topconditie. 🐐

Met de gezondheid van de dieren als topprioriteit, hebben we de dierenarts ontvangen voor de jaarlijkse gezondheidscontrole. Het goede nieuws is dat alle bloedmonsters op CAE en CL volledig goed waren, wat betekent dat onze club gezond en in topconditie is!

Lees hier meer over

Het verhaal gaat verder in een allernieuwste vorm. πŸ’§

Vandaag de dag is de lijn tussen biologische en gangbare melk flinterdun. Dierenwelzijn is namelijk onlosmakelijk verbonden met een gezond bedrijf en levert simpelweg de beste resultaten op, voor zowel de dieren als onszelf als melkgeitenbedrijf.

Lees hier meer over

Van biologisch naar het leveren van gangbare melk. ♻️

Hoe goed we het bedrijfsproces ook organiseren, uiteindelijk komt het voor ons allemaal op één ding neer en dat is de afnemer van de melk. Pas wanneer deze als biologisch wordt verwerkt, mogen wij ons officieel profileren als biologisch melkgeitenbedrijf.

Lees hier meer over

De start van iets moois, iedere keer opnieuw. 🐦

Meestal overdag en een enkeling wanneer de lucht zijn blauwgrijze tinten over het erf buigt, kruisen ze ons pad. Vloeiende bewegingen trekken op uitgekiende hoogtes voorbij, op zoek naar een plekje voor de nacht: We schreven een ode aan onze natuur.

Lees hier meer over

Schrijf je in voor πŸ‘‰ onze nieuwsbrief
Kom lang en boek πŸ‘‰ een rondleiding
Volg onze updates op πŸ‘‰ Facebook & Instagram
Stuur een aanvraag via πŸ‘‰ ons contactformulier

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.