Alles loopt lekkerder, zodra de geiten zijn bekapt en de hoeven zijn verzorgt. πŸβœ‚οΈπŸ‘

We doen er van alles aan om onze geiten zo gezond mogelijk te houden, en één van de belangrijkste activiteiten is het verzorgen van hun hoeven.

Net als wijzelf presteren de geiten beter als ze lekker in hun vel zitten. Het zijn nu eenmaal actieve dieren die veel tijd besteden aan lopen, grazen en bewegen, en dat vereist speciale aandacht voor hun hoeven. In dit artikel duiken we dieper in op het belang van de verzorging en vertellen we over de waardevolle ondersteuning die we hierbij krijgen.

Waarom is hoefverzorging belangrijk?

Een gezond stel hoeven is cruciaal om ervoor te zorgen dat de geiten comfortabel en vrij kunnen bewegen. Als we deze niet verzorgen dan zal dit gegarandeerd leiden tot pijn, ongemak en zelfs ernstige gezondheidsproblemen. Door de hoeven regelmatig te verzorgen voorkomen we problemen zoals overmatige groei, scheuren en infecties.

Samen met de experts

Een hoop kunnen we zelf, maar zien het als een voordeel om de beste hulp van buitenaf te kunnen benutten. We willen het namelijk zo goed mogelijk doen en daarvoor werken we samen met pedicures die hierin zijn gespecialiseerd. Deze professionals begrijpen de anatomie en behoeften, en kunnen problemen vroegtijdig detecteren en aanpakken.

We doorlopen drie stappen

Inspectie: De pedicures voeren regelmatig inspecties uit bij alle geiten. Hierbij letten ze op tekenen van overgroei, scheuren, infecties en andere afwijkingen.

Trimmen: Indien nodig worden de hoeven zorgvuldig getrimd. Dit helpt bij het behouden van de juiste hoefvorm en lengte, wat cruciaal is voor de gezondheid.

Behandeling: Als er problemen worden vastgesteld, worden deze onmiddellijk behandeld. Dit kan het toedienen van medicatie of andere passende maatregelen omvatten.

Gelukkige en gezonde geiten

Mede dankzij de deskundige hulp van de pedicures, kunnen we garanderen dat onze geiten zich op hun best voelen. Gezonde hoeven dragen namelijk bij aan het welzijn, verminderen het risico op blessures en bevorderen de mobiliteit. Bovendien heeft dit een positieve invloed op de kwaliteit van de melk die de geiten produceren.

Als het om dierenwelzijn gaat, handhaven we graag de hoogste normen en hoefverzorging is slechts één aspect van de manier waarop we ervoor zorgen dat onze geiten een gezond en gelukkig leven leiden.

Ben je benieuwd naar meer informatie over onze manier van werken? Of wordt je net zo blij van onze geiten als wijzelf? Schrijf je dan in voor onze maandelijkse nieuwsbrief en volg onze social media kanalen, dan ben je altijd als eerste op de hoogte!

Dankjewel Cees Kok voor de prachtige weiland foto’s en het leuke gesprek dat we spontaan hadden. Tip van ons; bekijk ook even zijn Instagram voor meer mooie beelden!

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.