De koude dagen staan weer voor de deur. De geiten willen en kunnen weer naar binnen.

De geit is afkomstig uit warme oorden en houdt niet van koude of natte voeten.

Aangezien we de winter tegemoet gaan is het dus de hoogste tijd om naar binnen te gaan. Maar hoe zit dat precies? Vinden de geiten het binnen net zo lekker als buiten?

Het belangrijkst is een droge en tochtvrije stal met voldoende oppervlaktes voor de lammeren en geiten, binnen de bepaalde fases van het leeftijd. Geiten worden op basis hiervan dan ook gescheiden in de stal geplaatst.

Net als bij mensen is het belangrijk om voldoende licht te krijgen, zo ervaren de geiten aanzienlijk minder stress. Door de productie van aanzienlijke hoeveelheden ammoniak is een goede ventilatie van essentieel belang.

Tijdens de bronscyclus en bevruchtingsperiode staan alle geiten bij elkaar en plaatsen we een handje vol bokken in de menigte. Deze mogen er op los en de rest gaat vanzelf. Zodra de geiten drachtig zijn worden ze overgeplaatst naar een daarvoor bestemde kraamstal.

Na de geboorte krijgen de nieuwe geitjes hun huisvesting en worden ze onderverdeeld in kleine hokjes, die lekker op temperatuur zijn gebracht middels een warmtelamp. Vervolgens plaatsen wij ze door naar een grotere stal, waar ze met leeftijdgenoten de tijd kunnen doorbrengen.

Naarmate de geiten ouder worden schuiven ze steeds door naar een grotere stal. In dit proces worden de bokken van de geiten gescheiden, zodat deze overblijven voor de latere productie van melk.

We voldoen met onze stallen aan de eisen die hier landelijk voor worden gesteld en leven de regels die hierbij zijn opgesteld zorgvuldig na. Zo hebben de geiten ook binnen ideale leefomstandigheden.

We hebben mooie plannen voor de toekomst en nodigen je uit om hierbij op de hoogte te blijven. Dus schrijf je in voor onze nieuwsbrief, bezoek regelmatig deze website of meld je aan op onze social media kanalen zodat je op de hoogte kunt blijven van toekomstige ontwikkelingen!

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.