We automatiseren waar het kan, maar de persoonlijke liefde blijft.

Door de bedrijfsprocessen te optimaliseren verleggen we onze aandacht en maken we tijd voor belangrijke zaken.

Het voeren van onze geiten is aan de orde van de dag. Logisch natuurlijk, maar bovenal een tijdrovende klus. Zowel in de ochtend, middag als avond besteden we zo’n 1 uur per voeder sessie, waarin we onze geiten voorzien van ruwvoer en zo hier en daar en nodig portie krachtvoer. Tot nu!

Onze melkgeiten eten uitsluitend vers geteeld voer. Voor ons een belangrijke combinatie, maar met name een essentieel punt binnen onze bedrijfsvoering. De geiten eten veel en vaak van hetzelfde, maar te allen tijde het gezondste hapje dat we ze kunnen voorschotelen.

Als diervriendelijk en milieubewusten onderneming vermijden we de toevoeging van chemische bestrijdingsmiddelen, tijdens de teelt van zowel het krachtvoer als ruwvoer. Ook goed om te vermelden dat al het voer GMO-vrij is, en dus bestaat uit niet gemodificeerde gewassen. Puur vanuit de oorsprong en veelal gerecycled op eigen bodem.

We zijn als melkgeitenbedrijf grondgebonden. Er is dan ook voldoende ruimte om de gehele kudde buiten te laten grazen, maar tevens om ons eigen voer te telen. Zodra de geiten binnen verblijven nemen wij het voerproces over en daar ontstaat de ruimte om onze bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.  

Zo vlak voor het nieuwe jaar hebben we geïnvesteerd in een SIEPLO doseerbak, waarmee we het voerproces in de stal kunnen automatiseren. Waar het voer middels shovel werd voorgereden en met de hand werd verdeeld, legt deze nieuwe machine het voer netjes in één keer klaar. Zo werken we sneller en efficiënter en hebben we meer tijd voor nuttige zaken!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, bezoek regelmatig onze website of meld je aan op onze social media kanalen! Dan ben je altijd op de hoogte van onze laatste ontwikkelingen.

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.