Super verse en lekkere Kwaliteit
geitenmelk

Hoe leuk is dat! Het maken de beste geitenmelk, gezond van eigen bodem. Voor ons niet enkel de uitdaging, maar vooral de filosofie achter de onderneming.

Een warm hart voor de natuur

Alles binnen ons melkgeitenbedrijf staat in het teken van mileubewust ondernemen, om in harmonie met de natuur de beste leefomstandigheden te creëren, waarbinnen onze geiten de beste zuivel kunnen produceren. Een veranderlijke wereld, waarin we stapje voor stapje bijdragen aan het vergroenen van onze samenleving. Nauwgezet volgen we de laatste richtlijnen en participeren we in innovaties omtrent de totstandkoming van oer Hollandse zuivel.

Zoveel mogelijk dieren houden en de grootste plassen melk produceren is niet onze drijfveer. Dierenwelzijn en de kwaliteit van onze melk vinden we veel belangrijker en het is voor ons de kunst om deze te produceren volgens de modernste principes van de hedendaagse landbouw. Waar een gewone geit gemiddeld 1.000 liter melk produceert, streven we met onze geiten naar 1.200 liter per jaar en dat lukt dankzij een blije geit.

De smaak is beter dan ooit tevoren

Weet je dat je van geitenmelk de lekkerste dingen kan maken? Er zijn tal van recepten te bedenken waarmee je jezelf en je gasten eens goed kunt verwennen. Wat denk je bijvoorbeeld van een burger met geitenkaas-hummus of een rucola stamppot met geitenkaas en zongedroogde tomaatjes? De zoete nootachtige smaak vormt een heerlijke balans met de ingrediënten van dagelijkse dag. We plaatsen geregeld nieuwe recepten op onze website, zodat je thuis aan de slag kunt en het experiment aan kunt gaan!

De meeste geitenmelk wordt verwerkt tot kaas, maar geitenzuivel-producten als yoghurt en consumptiemelk worden steeds populairder. Misschien weet je het nog wel, dat veel mensen een geit in de tuin hadden en hier dagelijks de melk van dronken. Dit kon nogal eens bitter smaken, door de grote hoeveelheden kool die aan de geit werd gevoerd. Een hoop van de smaak wordt dus bepaald door de voeding. Inmiddels is de geitenkaas veel zachter van smaak, waardoor deze helemaal tot zijn recht komt in een frisse salade of erg lekker is in combinatie met vlees, vis en verschillende soorten groenten.

Gezond vanuit de basis

Allemaal lekker natuurlijk, maar het gaat niet vanzelf. Omdat we over voldoende grond beschikken om alle geiten te laten weiden en zoveel mogelijk van ons eigen voer kunnen telen is De Molswaerd volledig grondgebonden. Dit is stellen we als voorwaarde om onszelf een eco-vriendeljike geitenboerderij te noemen en maakt het mogelijk om de algehele kwaliteit te bewaken. Al het voer dat we verbouwen is verantwoord geteeld, wat inhoud dat er binnen ons ruwvoer en krachtvoer, als gras en maïs, Zo min mogelijk kunstmest en bestrijdingsmiddelen worden gebruikt. Daarbij ontzien we genetisch gemodificeerde gewassen, waarmee het voedsel bijna geheel GMO-vrij is.

Onze geiten krijgen daarmee iedere dag een gezond maaltje voorgeschoteld, maar de voeding is niet het enige dat onze geiten te goede komt. Ook binnen de verzorging proberen we de keuzes zo bewust mogelijk te maken. Zo beperken we het gebruik van antibiotica en we bij voorkeur kiezen voor natuurlijke middelen, om de geiten gezond en vitaal te houden. De stallen zijn ruim opgezet en er is gezorgd voor voldoende natuurlijk ventilatie.

We werken continu aan het verbeteren en vernieuwen van onze productieprocessen, waarmee we ons melkgeitenbedrijf inrichten volgens de hoogste normen en eisen. Maar dat is niet alles, naast de wettelijke eisen baseren we alle beslissingen in onze bedrijfsvoering op het optimaliseren van de natuur en het dierenwelzijn van onze geiten, zodat we het maximale uit onze zuivel halen, de gezondheid van onze klanten stimuleren en een voorbeeld zijn voor de industrie.

Een mooie bestemming

We leveren onze geitenmelk aan Bettine, met wie we onze waarden delen en samen kunnen werken aan een ruim assortiment verse geitenkaasproducten. Let de volgende keer in de supermarkt dus goed op, want de kans is groot dat je de kracht en smaak van onze zuivel binnen handbereik hebt.

Sinds 1982 maakt de Bettinehoeve uit liefde voor het ambachtelijke kaasmakersvak de allerlekkerste geitenkazen. Met z’n heerlijk milde smaak heeft Bettine dat unieke Hollandse karakter. Deze 100% verse geitenkaas is natuurlijk zacht en fris, rijk aan eiwitten en ook nog eens licht verteerbaar. Geniet van Bettine Geitenkaas op een broodje, in de salade en op toast bij de borrel. Laat je verleiden door het lekkerste stukje geitenkaas van Nederlandse bodem!

Bettine Geitenkaas, het verst van dichtbij.

Bezoek hun website: betinnehoeve.nl 

BGA Kwaliteitszegel

Wist je dat de halfharde Hollandse geitenkaas een typisch Nederlandse uitvinding is? De Hollandse geitenkaas is zo uniek dat de kaas van Brussel de BGA-erkenning heeft gekregen. BGA staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ en zorgt voor bescherming van erfgoed.

Producten met de BGA-erkenning zijn te herkennen aan de BGA-zegel, dat staat voor ‘Beschermde Geografische Aanduiding’ en garandeert…

• Dat de Hollandse geitenkaas gemaakt is van melk van in Nederland gehouden melkgeiten
• Dat de Hollandse geitenkaas volgens oorspronkelijk Nederlands recept gemaakt is
• Dat dat de kaas in Nederland op een natuurlijke manier gerijpt is

Hollandse geitenkaas is dus zo bijzonder dat de historie, bereidingswijze, smaak en het bijzondere karakter wettelijk zijn beschermd!

Q-lip controleert of we aan alle eisen voldoen om de geitenmelk volgens bovenstaande voorwaarden te kunnen leveren, en dat doen we!

Bekijk onze certificaten

De Molswaerd – CAE cerificaat (2022)
De Molswaerd – CL cerificaat (2022)

Benieuwd naar onze toekomstige ontwikkelingen en wat het betekent om in harmonie met de natuur te ondernemen? We houden je graag op de hoogte via onze nieuwsbrief, website en social media kanalen of kom langs voor een leuke rondleiding. Dan vertellen we je alles en meer over de geiten en de Molswaerd!

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je deze pagina voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.