365 dagen per jaar Duurzaam
ondernemen

Door de professionalisering van de sector worden duurzaamheidsthema's steeds belangrijker. Een mooie maar uitdagende tijd voor De Molswaerd.

Veel van onze beslissingen zijn gebaseerd op de vraag vanuit de markt.

Tegelijkertijd zullen wij onze producten op een rendabele wijze moeten produceren. Dit vraagt veel competenties van ons als ondernemers, maar biedt tegelijkertijd veel mogelijkheden.

Op dagelijkse dag werken we aan het optimaliseren van onze toepassingen en de leefomstandigheden van de geiten. Hier zijn landelijke eisen en normen voor opgesteld door de veehouderijen, welke door Qlip op periodieke wijze worden gecontroleerd. Middels dit onpartijdig en deskundig advies weten wij ieder jaar het meeste uit onze zuivel te halen, op basis van de hoogste en groenste standaarden.

We kunnen ons onderscheiden van onze collega-ondernemers op het gebied van vakmanschap, commercieel inzicht en omgevingsbewust ondernemen en het geven van inzicht in de filosofie achter onze onderneming en de wijze waarop wij bijdragen aan het vergroenen van de omgeving, maar liever benadrukken we de samenwerking en de kennis die we hier gezamenlijk bij opdoen en delen.

Samenwerking binnen de zuivelketen van essentieel belang, zo komen we samen verder en kunnen we innoveren op de punten die belangrijk zijn.

Afstemming tussen de schakels in de geitenzuivelketen is van strategisch belang om de Nederlandse geitenzuivel optimaal te blijven verwaarden. Zo kunnen we voorkomen dat de markt overspoeld raakt met verse melk, waardoor de afzet van zuivelproducten steeds moeilijker wordt. Aangezien Nederlandse geitenmelk wordt gezien als een β€˜premium’ product voor nichemarkten, bevindt de afzetmarkt voor geitenzuivel zich steeds vaker buiten de Nederlandse en Europese grenzen.

Het delen van kennis en ervaring tussen de houderijen is van essentieel belang om het imago van de markt te verbeteren.

Er bestaan veel vragen omtrent het houden van geiten, terwijl deze vaak overtrokken of irrelevant zijn. Door de maatregelen die de afgelopen jaren zijn getroffen zijn bijvoorbeeld gezondheidsrisico’s tot een minimum beperkt, of zelfs geheel irrelevant geworden. Het is belangrijk om de duurzame intenties van melkgeitenbedrijven in ogenschouw te nemen en deze als uitgangspunt te zien binnen de onderneming.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, bezoek regelmatig deze website of meld je aan op onze social media kanalen zodat je op de hoogte kunt blijven van toekomstige ontwikkelingen!

Schrijf je hier in voor onze πŸ‘‰ maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en πŸ‘‰ boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op πŸ‘‰ Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! πŸ‘‹
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd β€’ Melkgeitenbedrijf

Deel je deze pagina voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.