Het land doet het goed en het weer werkt mee, dus dat betekend veel hooi op de vork.

We vertelde je eerder over onze plas dras gebieden en de wisselende functie met agrarische doeleinden. Zodra we de natuur zijn gang hebben laten gaan benutten wij deze grond voor het verbouwen van verschillende grassoorten, onder andere als voedsel voor de geiten.

Deze maand was het dan eindelijk zover. Na een lange natte opstart van de zomer konden we spreken van een droge periode. Een moment waarop we lang hebben gewacht en waarop we de handen zo snel mogelijk uit de mouwen konden steken. Het was tijd om te maaien.

De grasgebieden, welke zijn ontstaan op de eerdere plas dras percelen, zijn dit jaar onder andere voorzien van Rogge en Engelse Raaigras. Grassoorten die we voor het eerst hebben gezaaid en welke goed raad blijken te weten met de Molenwaardse grond.

Zowel Rogge als Engels Raaigras hebben een grote voedingswaarde en zijn goed bestand tegen betreding door mens en dier. Uitstekende grassoorten welke we verwerken tot hooi en middels geperste balen opslaan als voedsel voor onze geiten. En we kunnen je vertellen dat ze er heel wat van lusten!

Dit jaar stonden we er niet alleen voor en werden we geholpen een paar sterke jongens in spe. Het viel maar weer eens op dat vele handen licht werk maken en dankzij hun keuring waren we er zeker van dat we van hooi mochten spreken. Een speciale dank aan onze kleinzoons en wij weten wel wie we volgende jaar weer meenemen 😉

Dankzij de lange natte periode heeft het gras een ware spurt gemaakt en kunnen we spreken van een groeizaam jaar, waarin we mogen genieten van een super oogst.

Schrijf je in voor onze maandelijkse nieuwsbrief, breng gewoon vaker een bezoekje aan onze website of kom eens langs! Dan vertellen je graag meer 😊

Schrijf je hier in voor onze 👉 maandelijkse nieuwsbrief
Kom een keertje langs en 👉 boek een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook en Instagram

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.