Nieuw leven en zorg bij De Molswaerd: Een update uit de stal!

We hebben deze maand weer enkele belangrijke activiteiten uitgevoerd om de gezondheid en het welzijn van onze geiten te waarborgen. In dit artikel brengen we je graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op ons melkgeitenbedrijf, waar we in harmonie met de natuur de best mogelijke omgeving creëren voor mens en dier.

Perfecte Pootjes: Hoefverzorging voor gezonde geiten

Allereerst zijn de pootjes van onze geiten weer verzorgd en de hoefjes geknipt. Dit is een essentieel onderdeel bij het gezond houden van onze dieren. Het knippen van de hoeven helpt overmatige groei en vervormingen te voorkomen, die anders kunnen leiden tot kreupelheid en pijnlijke infecties. Regelmatige verzorging is dus cruciaal voor het behoud van een gezonde kudde en zorgt ervoor dat onze geiten vrij kunnen bewegen en grazen, wat bijdraagt aan hun algehele welzijn en natuurlijk de productiviteit.

Hallo, lammetjes: Welkom op ons melkgeitenbedrijf

We hebben een mooie seizoen achter de rug en twee weken geleden is ons allerlaatste lammetje van het jaar geboren. Lammeren vormen de toekomst en hun geboorte is een teken van vruchtbaarheid en goede gezondheid binnen de kudde. Bij de geboorte zorgen we ervoor dat de lammeren een veilige en warme omgeving hebben, en we monitoren hun groei nauwlettend om er zeker van te zijn dat ze gezond en sterk opgroeien. De eerste weken zijn cruciaal voor de ontwikkeling van hun immuunsysteem en we geven hen de best mogelijke start in het leven.

Gezondheidscheck: Bloedonderzoek voor een sterke kudde

Deze maand zijn er ook bloedmonsters afgenomen bij onze geiten voor tests op Caprine Arthritis Encephalitis (CAE) en Caseous Lymphadenitis (CL). CAE is een virale ziekte die gewrichtsontstekingen en neurologische problemen kan veroorzaken, wat kan leiden tot verminderde melkproductie en levenskwaliteit. CL is een bacteriële infectie die abcessen veroorzaakt en eveneens de melkproductie negatief kan beïnvloeden. Door regelmatig bloedonderzoek uit te voeren, kunnen we deze ziektes vroegtijdig opsporen en maatregelen nemen om verspreiding te voorkomen. Preventie en vroege detectie zijn essentieel om een gezonde en productieve kudde te behouden.

We wachten nu op de uitslagen van deze tests en hopen op positieve resultaten. Gezonde geiten zijn de basis voor de productie van hoogwaardige melk, en het welzijn van onze dieren staat bij ons altijd voorop. We nemen geen enkel risico als het gaat om de gezondheid van onze kudde en werken voortdurend aan het verbeteren van onze zorg- en beheerspraktijken.

Blijf ons volgen voor meer updates over bijvoorbeeld deze activiteiten en de ontwikkelingen van onze geiten. Voor vragen of meer informatie kun je altijd even contact met ons opnemen. Jouw interesse en steun voor Melkgeitenbedrijf De Molswaerd waarderen wij enorm!

Schrijf je in voor 👉 onze nieuwsbrief
Boek een rondleiding 👉 een rondleiding
Volg onze nieuwtjes op 👉 Facebook & Instagram
Stel je vragen via 👉 ons contactformulier

Groetjes en tot snel! 👋
Fam. Van den Bergh
De Molswaerd • Melkgeitenbedrijf

Deel je dit nieuwtje voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Ontvang je onze nieuwsbrief al?

Schrijf je gelijk even in, dan ben je iedere maand als eerste op de hoogte van onze nieuwtjes, weetjes en ontwikkelingen!

Inschrijven nieuwsbrief

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.