Onze tip van de maand 🧑🍳
Kan het nog? Jazeker wel! Want we zitten er middenin. De winter is warmer dan normaal, maar deze wintersoep past minstens zo goed als anders.
Hebben jullie onze vorige gerechten al geprobeerd? Dan weet je hoe geitenkaas het verschil kan maken op onze alledaagse kost. Zo hebben we deze maand de combinatie van wortel en de zachte romige smaak van geitenkaas in de aanbieding. Hand in hand, als gouden duo in je kom.
Heb je onze gerechten nog niet geprobeerd? Dan is er werk aan de winkel! Zo gaan we deze maand voor een gezond winters soepje, met oer hollandse ingrediënten. Erg gezond vanuit de basis, super makkelijk om te maken en klaar in een handomdraai! Een lekkere winterpeensoep met overheerlijke (en natuurlijk biologische) geitenkaassaus.
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 690 kcal
- 30 minuutjes
Ingrediënten
- 600 g winterpeen
- 2 takjes verse tijm
- 2 el milde olijfolie
- 400 g zoete aardappelblokjes
- 1 groentebouillontablet
- 175 ml Betsie’s volle geitenmelk
- 1 liter kokend water
- 50 g gepelde pistachenoten
- 125 g zachte geitenkaas
- 1 Boulogne stokbrood
Stappen
- Start met de tijm en ris alle blaadjes van de takjes. Ontdoe de winterpeen van de schil en verdeel deze in gelijke blokjes van 1 bij 1 cm.
- Bak de zoete-aardappelblokjes, peen en tijm met zo'n 5 minuutjes gaar, in een soeppan en olie naar wens. Pas op dat dit niet aanbrandt, dus een middelhoog vuurtje is helemaal goed. Vul het geheel aan met 125 ml geitenmelk, een bouillonblokje en water. Breng het geheel met zo'n 15 minuutjes aan de kook. Een laag vuurtje is hierbij voldoende.
- Verhit wat olie of boter en rooster de pistachenootjes binnen zo'n 3 minuutjes gaar, in een koekenpan op een middelhoog vuurtje. Laat deze vervolgens afkoelen en hak mooi fijn.
- Nu het echte werk. Pak de geitenkaas, verkruimel deze en klop lekker los met de rest van de geitenmelk. Breng de soep op smaak met peper en wat zout en pureer deze met de staafmixer.
- Zet wat kommetjes klaar en geef de soep een mooie verdeling. Voorzie elke kom van 1 el geitenkaassaus en roer er met een theelepel 1 keer doorheen, zodat er een mooie sierlijke swirl ontstaat. Bestrooi de soep met de pistachenoten en serveer met een bijgerecht naar keuze. Bijvoorbeeld met een lekker stuk volkorenbrood.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht