Klinkt natuurlijk super, maar wat dacht je van een extra twist met de zoete en nootachtige smaak van geitenkaas?
Gelijk een heel andere tosti, maar minstens net zo lekker. Zeker in combinatie met wat vers gesneden tomaatjes en rucola is de tosti om je vingers bij op te eten. Kortom, binnen no-time een lekker tussendoortje of gewoon een goede stevige maaltijd, mits je er een paar neemt.
Specificaties
- Bijgerecht / Hoofdgerecht
- 4 personen
- 365 kcal
- 15 minuutjes
Ingrediënten
- 2 tomaten
- 8 sneetjes volkorenbrood
- 200 g chavroux frais nature 45+
- 42 g rucola
- 4 el milde olijfolie
Stappen
- Laten we beginnen met een goed brood van de bakker. Ongesneden en kakelvers verpakt. Oerhollands meergranenbrood bijvoorbeeld of knapperig speltbrood besprenkeld met zaadjes. Je zult er versteld van staan hoe lekker dit kan zijn en wat voor meerwaarde vers brood kan hebben op brood uit de supermarkt.
- Snij het brood in gelijke plakjes en besmeer deze allemaal met geitenkaas. Verdeel de sneetjes in twee gelijke helften, snij wat tomaatjes en beleg de helft met de tomaatjes en rucola. Breng het geheel op smaak met wat peper, dek af met de rest van de sneetjes en druk even goed aan.
- Zet een koekenpan op laag vuur en bereid hierin twee tosti's per keer. Verhit de koekenpan eerst met 2 eetlepels olie en bak de tosti's hierin met 8 minuutjes klaar. Halverwege even omdraaien en goed opletten dat de korstjes niet aanbranden. Snijd schuin doormidden en lekker smullen maar!
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht