Soep maakt je creatief en vindingrijk, want je kan er werkelijk alle kanten mee op. Een lekker stukje groente, een lekker beetje geitenkaas, heerlijk!
We inspireren je maandelijks graag met recepten waarin geitenkaas in grote of kleine mate een rol speelt. We zijn er zeker van dat het een verrassende nieuwe smaak zal geven aan onze dagelijkse maaltijden. Deze maand hebben we de tip voor een heerlijke soep, waarop je je creativiteit lekker de vrije loop kunt laten 🎨
Specificaties
- Bijgerecht
- 4 personen
- 520 kcal
- 35 minuutjes
Ingrediënten
- 1 robuust afbak spelt stokbrood
- 2 tenen knoflook
- 7 el milde olijfolie
- ½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 1.2 kg Bonduelle diepvries groenten voor soep tomaat en paprika
- 1½ groentebouillontablet
- 40 g oude geitenkaas 50+
- 1 citroen
- 30 g verse basilicum
- 30 g geroosterde pijnboompitten
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Scheur het brood in stukken van 1 ½ cm. Snijd de tenen knoflook fijn en meng de helft met 3 el olie (per 4 personen) en de Italiaanse kruiden. Breng op smaak met peper.
- Meng de knoflookolie met het brood en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster ca. 15 min. in het midden van de oven tot knapperige croutons.
- Bereid ondertussen de groenten voor soep met de bouillonblokjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Rasp ondertussen de kaas. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil en pers de vrucht uit. Pluk de blaadjes van het basilicum, houd een paar blaadjes achter ter garnering.
- Maal de pijnboompitten, kaas, basilicumblaadjes, 1-2 el citroensap (per 4 personen), 1 tl rasp (per 4 personen) en de rest van de knoflook en van de olie in de hakmolen van de staafmixer tot een pesto. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Verdeel de soep over kommen en verdeel een deel van de croutons erover. Besprenkel met wat pesto. Serveer de rest van de croutons samen met de rest van de pesto erbij.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht