Iets te vieren en verrassend voor de dag komen bij je gasten? Deze taart van filodeeg met rode ui, bloemkool en geitenkaas biedt gegarandeerd de juiste oplossing.
We inspireren je maandelijks graag met recepten waarin geitenkaas in grote of kleine mate een rol speelt. We zijn er zeker van dat het een verrassende nieuwe smaak zal geven aan onze dagelijkse maaltijden. Deze maand hebben we de tip voor een heerlijke taart, waarmee je een goede bodem legt voor een gezellig feestje ????
Specificaties
- Bijgerecht
- 6 personen
- 540 kcal
- 120 minuutjes
Ingrediënten
- 1 bloemkool
- 2 rode uien
- 2 el olijfolie mild
- 2 tl gemalen komijnzaad
- 50 g ongezouten roomboter
- 6 vellen diepvries filodeeg
- 2 el paneermeel
- 4 witte scharreleieren
- 200 g geitenkaas schijfjes
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200°C, snijd de bloemkool in kleine roosjes en de steel in dunne plakjes. Snijd de rode uien in dunne halve ringen. Verhit de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Fruit de ui 5 minuten. Voeg het komijnzaad en de bloemkool toe en roerbak 5 minuten.
- Smelt de boter in een steelpan op laag vuur. Bekleed de ingevette springvorm met bakpapier en vet het bakpapier ook in met de boter met behulp van de bakborstel. Bestrijk het deeg met boter en deeg met een tweede laag van 3 toeren. Maak een rommelige rand van het overhangende deeg en vet in met boter. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bestrooi met paneermeel.
- Verdeel het ui-bloemkool mengsel over de filodeeg bodem. Doe de eieren en geitenkaas in een hoge beker en pureer met de staafmixer. Kruid met peper en zout en giet over de bloemkool in de vorm. Bak de hartige taart in het midden van de oven in ongeveer 50 minuten goudbruin en gaar.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht