Geen á lá créme, laat staan een oersaaie hap. Wel kakelvers, maar niet te saai op je bord, met weer die aardappels en de smaak die je lang geleden al bent tegen gegeten. Nee, we doen het dit keer anders, maar zonder in te leveren op het effect. Namelijk de spierballen van spinazie.
Warm, knapperig en met een fluweelzachte vulling van gesmolten geitenkaas en spinazie. Heerlijk met een frisse tomatensalade. Een spinazietaart met geitenkaas!
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 620 kcal
- 40 minuutjes
Ingrediënten
- 8 plakjes roomboter bladerdeeg
- 1 citroen
- 8 plakjes Hollandse geitenkaas
- 450 g diepvries bladspinazie
- 2 ui
- 25 g ongezouten roomboter
- 1 middelgroot ei
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de helft van de plakjes deeg in een vierkant op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de randen iets overlappen en druk aan. Leg de helft van de plakken kaas het het deeg, laat de randen vrij.
- Boen de citroen en rasp de gele schil van de citroen. Ontdooi de spinazie, doe in een zeef en duw met een lepel het vocht eruit. Snijd de uien in dunne ringen. Verhit de boter in een koekenpan en bak de ui in 7 min. goudbruin.
- Splits het ei. Doe de spinazie in een kom en meng de ui, het eiwit en citroenrasp erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout. Verdeel over het deeg en daarover de rest van de kaas. Dek af met de rest van het ontdooide deeg.
- Bestrijk de deegranden met eigeel en vouw de randen om. Maak met een vork schuine strepen in het deeg. Bestrijk met de rest van het eigeel. Bak in het midden van de oven in ca. 40 min goudbruin en beetgaar.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht