Deze vegetarische pasta is prachtig romig door de geitenkaas-karnemelksaus en doe gerust een keertje extra gezond, met lekker met veel groenten!
Experimenteren met geitenkaas zorgt voor grote verrassingen op het bord en geeft een draai aan het eten dat we zo gewend zijn. De zachte, zoete en nootachtige smaak gaat heel goed samen met frisse salades, vlees, vis en groenten en deze zijn bovendien allemaal te combineren met deze van nature vegetarische spaghetti π
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 660 kcal
- 20 minuutjes
IngrediΓ«nten
- 300 g volkoren spaghetti
- 2 preitjes
- 500 g spruiten
- 1 teen knoflook
- 4 el olijfolie
- 150 g chavroux frais nature 45+
- 200 ml karnemelk
- 200 ml water
- 1Β½ el gedroogde Italiaanse kruiden
- 60 g ongebrande walnoten
Stappen
- Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
- Snijd ondertussen 1 cm van de onderkant van de prei. Halveer de prei in de lengte, snijd in dunne halve ringen, doe in een kom en spoel goed schoon. Maak de spruiten schoon en halveer ze. Snijd de teen knoflook fijn.
- Verhit de olie in een hapjespan en bak de prei en knoflook 2 min. op hoog vuur. Voeg de spruiten toe bak 2 min. op middelhoog vuur mee. Houd β
van de geitenkaas apart, meng de rest van de kaas met de karnemelk en het water door de groenten en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat de groenten in 10 min. gaar worden. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, peper en eventueel zout.
- Rooster de walnoten in een koekenpan met antiaanbaklaag zonder olie of boter in 2 min. goudbruin. Laat afkoelen op een bord en hak grof. Roer de spaghetti door de groentesaus.
- Verdeel de spaghetti over 4 borden en garneer met de rest van de geitenkaas, de walnoten en peper.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht