Onze tip van de maand 🧑‍🍳

Lekker makkelijk voor elkaar en supersnel gesmeerd 🧈

Elke maand serveren we je een nieuwe tip, waarbij de zuivel van onze geiten in de hoofdrol staat. Deze maand dient het gemak de mens met smeerbare geitenkaas!

Smeerbare geitenkaas is een soort geitenkaas die gemakkelijk te smeren is op brood of crackers, door de toevoeging van verschillende ingrediënten die de textuur van de kaas verbeteren. Het is een zacht en smeuïg product met een zurige, zachte smaak die afkomstig is van geitenmelk.

De geschiedenis van smeerbare geitenkaas gaat waarschijnlijk terug tot de tijd van de oude Grieken en Romeinen, die al geitenkaas maakten en verbeterden door er verschillende kruiden aan toe te voegen. Maar de moderne versie van smeerbare geitenkaas komt waarschijnlijk uit de twintigste eeuw, toen de productie en distributie van kaas zich ontwikkelde en men steeds meer nieuwe soorten kaas op de markt bracht.

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het eten van smeerbare geitenkaas. Hieronder staan enkele van de belangrijkste voordelen:

Lagere calorie-inname: Smeerbare geitenkaas bevat minder calorieën dan traditionele kaassoorten, waardoor het een uitstekende keuze is voor mensen die op hun gewicht willen letten.

Hogere proteïne-inhoud: Geitenkaas is rijk aan eiwitten, waardoor het een uitstekende keuze is voor sporters of andere mensen die veel energie nodig hebben.

Gemakkelijk te gebruiken: Dankzij de smeerbaarheid is smeerbare geitenkaas gemakkelijk te gebruiken als tussendoortje of op sandwiches en crackers.

Lagere lactose-inhoud: Veel mensen die gevoelig zijn voor lactose, kunnen geitenkaas beter verdragen dan andere kaassoorten omdat het minder lactose bevat.

Beter voor het milieu: Geiten zijn kleinere dieren dan koeien en vereisen minder grond en water om te fokken, waardoor geitenkaas een duurzamere keuze is dan andere kaassoorten.

Deel je deze tip voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.