Vorige week spraken we over de aardappels die te vaak zomaar op het bord verschijnen. Ze zouden saai zijn, maar daar komen we deze maand graag op terug.
Zoals eerder in onze collectie recepten omschreven is er van alles te experimenteren en zo ook met aardappels. Deze aardappel-preisoep is namelijk alles wat je nodig hebt om even bij te komen. Met de nadruk op bijkomen, want bij ons op De Molswaerd zien we een soepje nog altijd als een bijgerecht, maar met een lekker stukje brood en goed beleg is dit ook zeker een volwaardige maaltijd 😊
Specificaties
- Bijgerecht / Hoofdgerecht
- 2 personen
- 315 kcal
- 25 minuutjes
Ingrediënten
- 2 tenen knoflook
- 300 g iets kruimige aardappel
- 2 preien
- 2 el zonnebloemolie
- 4 sneetjes Zaans grof volkorenbrood
- 100 g chavroux frais nature 45+ kaas
- 1 liter heet water
- 1 groentebouillontablet minder zout
- 20 g verse selderij
Stappen
- Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de knoflook fijn. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van ongeveer 2 cm. Was de prei en snij het witte en lichtgroene deel in dunne ringen. Verhit de olie in een soeppan en fruit de knoflook, aardappel en prei 5 minuten op middelhoog vuur.
- Snijd ondertussen de sneetjes brood in stukjes van ongeveer 1 cm. Meng met de geitenkaas en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster goudbruine croutons in het midden van de oven voor ongeveer 15 minuten. Halverwege omdraaien.
- Voeg het water en het bouillonblokje toe aan de groenten en breng al roerend aan de kook. Laat het 10 minuten sudderen met de deksel op de pan. Hak de bleekselderij fijn. Haal de pan van het vuur, voeg ¾ van de bleekselderij toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. Kruid de soep met peper en verdeel over diepe kommen. Verdeel de croutons erover en bestrooi met de rest van de bleekselderij.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht