De combinatie met geitenkaas is altijd een goed idee en nu we middenin het seizoen zitten bieden asperges ook een verrassende smaak.
We inspireren je maandelijks graag met recepten waarin geitenkaas in grote of kleine mate een rol speelt. We zijn er zeker van dat het een verrassende nieuwe smaak zal geven aan onze dagelijkse maaltijden. Deze maand hebben we de tip voor een heerlijke pizza, waarop je je creativiteit lekker de vrije loop kunt laten π¨
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 2 personen
- 370 kcal
- 15 minuutjes
IngrediΓ«nten
- 100 g groene aspergetips
- 2 koelverse steenoven pizzabodems
- 150 g Hollandse geitenkaas
- 1 theelepel gedroogde oregano
- 2 eetlepels olijfolie extra vierge
- 1 versgemalen zwarte peper
Stappen
- Snijd een dun plakje van de onderkant van de aspergepunten en kook ze in een beetje gezouten water in 1-2 minuten beetgaar. Laat ze goed uitlekken in een vergiet. Verdeel de aspergepunten over de pizzabodems. Strooi de geitenkaas en oregano erover en bewaar de pizza's afgedekt in de koelkast.
- Leg de pizza's op een ingevet rooster op middelhoog vuur en dek de pizza's losjes af met aluminiumfolie of leg de deksel op de barbecue. Bak de pizza's 8-10 minuten krokant. Sprenkel de olie over de pizza's, maal er wat peper over en snijd de pizza's in partjes. Sprenkel de olie over de pizza's, maal er wat peper over en snijd de pizza's in partjes.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht