Groente saai? Helemaal niet! Het is de kunst om er een lekkere twist aan te geven. En waarmee doe je dat nou beter mee dan met geitenkaas?
In onze catalogus met maandelijkse recepten dagen we je uit om het experiment aan te gaan en ook dit keer hebben we weer een gezonde uitdaging voor je klaar staan. Namelijk: Romige linguine met broccoli, walnoot, semi-gedroogde tomaten & biologische geitenkaas!
Linguine horen we je zeggen? Jazeker! Een langwerpige soort pasta, gemaakt van durumtarwemeel. Ze zijn breder dan spaghetti maar hebben wel dezelfde Italiaanse afkomst. Hieronder laten we je zien hoe je hiermee een lekker en gezond maaltje op tafel kunt toveren.
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 761 kcal
- 20 minuutjes
Ingrediënten
- 400 g broccoli
- 2 knoflookteentjes
- 20 g walnootjes
- 2 tl gedroogde oregano
- 80 ml kookroom
- 1 sjalotje
- 60 g gedroogde tomaten
- 180 g linguine
- 50 g geraspte belegen geitenkaas
Stappen
- Snijd de bloem van de broccoli, verdeel deze in roosjes en verdeel de steel in blokjes. Bereid de bouillon en kook ruim water in een pan met deksel, voor de linguine en broccoli. Snipper het sjalotje en pers of snijd de knoflook fijn.
- Breng de linguine zo'n 10 a 12 minuutjes in de afgedekte pan. De broccoli kan hier na 5 a 7 minuutjes aan worden toegevoegd. Vervolgens afgieten en even zonder deksel laten uitstomen.
- Het is tijd voor wat wokkunsten. Pak een wok of hapjespan en fruit de sjalot, knoflook en gedroogde oregano, binnen 2 a 3 minuten op middelmatig vuur. Vul het geheel aan met de bouillon en de kookroom en breng het geheel aan de kook. Vervolgens 1 minuutje verhitten met de linguine, broccoli en de helft van de geitenkaas. Vervolgens meng je de semi-gedroogde tomaten toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
- Tot slot verdeel je de pasta over de borden en besprenkel je deze met de stukjes walnoot en de overige biologische geitenkaas. Smullen maar!
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht