Je hebt koukleumen, mensen die niet van de kou houden en werklieden die niet goed gegeten hebben.
De juiste portie energie is belangrijk en al zeker in deze tijden, waarin temperaturen dreigen te dalen tot het vriespunt en daar al dan niet verder onder. Tijd om het vuur te ontsteken, een robuuste pan uit de kast te pakken en over te gaan tot het voer dat ons warm houdt.
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 620 kcal
- 25 minuutjes
Ingrediënten
- 1 kg verse gesneden hutspotgroenten
- 50 g ongezouten roomboter
- 1 kg stamppot aardappelen
- 70 g ongezouten pecannoten
- 10 g Verstegen mix voor hutspot
- 29 g krachtige jus naturel in zakje
- 300 ml water
- 125 g zachte geitenkaas naturel
Stappen
- Haal de helft van de uien uit de groentestoof zak. Verhit de helft van de boter in een koekenpan en fruit de uien 20 minuten op laag vuur. Roer regelmatig. Kook intussen de aardappelen en de rest van de stoofgroenten op middelhoog vuur gedurende 15 minuten. Giet af en bewaar een kopje kookvocht.
- Verhit intussen een pan zonder olie of boter en rooster de noten 3 minuten op middelhoog vuur.
- Pureer de aardappelen en stoof groenten met de mix voor stamppot, de rest van de boter en eventueel wat kookvocht om stamppot te maken. Blus de gekarameliseerde uien met de jus en het water.
- Verdeel de stamppot over de borden. Maak een kuiltje in de stoofpot en vul deze met de uien jus. Bestrooi met de noten en verkruimel de geitenkaas erover.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht