Onze tip van de maand 🧑‍🍳

Is geitenmelk echt goed voor onze huid? Jazeker! 🧼

Elke maand serveren we een nieuwe tip, waarin de zuivel van onze geiten een hoofdrol speelt. Deze maand hebben we iets verrassends, want wist je dat geitenmelk ook geweldige voordelen heeft voor je huid?!

Geitenmelkzeep wordt gemaakt van verse geitenmelk, zoals we die allemaal kennen. Hieraan worden plantaardige oliën zoals olijfolie, kokosolie en palmolie toegevoegd om de zeep te verzepen en vocht vast te houden. Andere oliën zoals lavendel en tea tree worden toegevoegd om extra geur en voordelen te geven.

Hieraan worden kruiden en specerijen toegevoegd, zoals kurkuma of haver om de exfoliërende eigenschappen van de zeep te versterken, en natuurlijke kleurstoffen zoals klei of spirulina om de zeep te kleuren en de huid te ontgiften.

De zeep heeft veel voordelen voor de huid. Het is bijvoorbeeld hydraterend dankzij de natuurlijke vetzuren en de gebruikte plantaardige oliën. Daarbij werkt het rustgevend dankzij de antioxidanten en ontstekingsremmende stoffen, waardoor het ideaal is voor mensen met een gevoelige huid of huidproblemen zoals eczeem, acne of psoriasis.

Dankzij de alfa-hydroxyzuren (AHA’s) exfolieert de zeep ook nog eens, aangezien het helpt om dode huidcellen te verwijderen en je huid te vernieuwen. En tot slot is het verzachtend door het melkzuur in geitenmelk, dat de huid zacht en glad maakt.

Geitenmelkzeep is dus een geweldige manier om je huid een goede impuls te geven en te onderhouden, en het is het waard, want we weten zeker dat je er net zoveel van zult houden als wijzelf! Zeker een keertje proberen dus!

Deel je deze tip voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.