Onze tip van de maand 🧑‍🍳

Verras jezelf met een heerlijk glas geitenmelk. Lekker zacht en gezond.🥛

Zoals je van ons gewend bent delen we iedere maand een recept, om de smaak van geitenzuivel beter te leren kennen. Het is een uiterst smaakvolle aanvulling op de maaltijden die je gewend bent en zorgt voor de nodige verrassingen aan tafel.

De komende tijd doen we het nét even iets anders en gaan we terug naar de basis. Lekker eenvoudig en wel zo makkelijk. We lichten iedere maand een product uit, dat je gewoon in de supermarkt kunt kopen en dat door onze of één van onze collega’s geiten is geproduceerd, met deze maand als smakelijke primeur. Geitenmelk! ????

In de supermarkt vindt je over het algemeen de gepasteuriseerde variant, maar voor de enige echte ervaring en het gezonde alternatief bevelen we je graag de rauwe geitenmelk aan. Deze is lichter verteerbaar en bevat belangrijke afweerstoffen, omdat de eiwitten niet door het pasteurisatieproces zijn verschroeid. Helemaal compleet 👍

Deze rauwe melk is misschien iets lastiger te vinden en het nodige speurwerk is geen overbodige luxe. Je hebt zelfs kans dat je deze alleen kunt verkrijgen bij een geitenboer in de buurt. Maar dan heb je ook wat en het is wat ons betreft zeker de moeite waard om een glaasje geitenmelk te proberen. Als alternatief voor koemelk, of zo voor een keertje erbij.

Let op: Mensen met een koemelkallergie kunnen meestal ook geen geitenmelk drinken. Het overgrote deel van de mensen dat allergisch is voor koemelk, is dat ook voor geitenmelk, schapenmelk, paardenmelk, kamelenmelk, buffelmelk en ezelmelk.

Deel je deze tip voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.