Onze tip van de maand 🧑🍳
Lekker fris voor halverwege de middag of als volwaardige maaltijd aan het einde van een drukke werkdag.
Deze geitenkaassalade maak je af met croutons van mueslibrood. De ideale lunch!
Lekker fris voor halverwege de middag of als volwaardige maaltijd aan het einde van een drukke werkdag. Deze geitenkaassalade met vers mueslibrood neemt wat tijd in de voorbereiding, maar stelt je zeker niet teleur. Het is de combinatie van de zoete nootachtige smaak van de geitenkaas welke altijd goed combineert met de frisse basis van salade. Probeer maar eens!
Specificaties
- Bijgerecht / Hoofdgerecht
- 2 personen
- 360 kcal
- 20 minuutjes
Ingrediënten
- 4 sneetjes muesli-notenbrood
- 3 el milde olijfolie
- 1 tl gedroogde rozemarijn
- 110 g geitenkaas naturel in plakjes
- 2 el vijgenconfiture
- 1 el milde mosterd
- 1 el witte natuurazijn
- 4 mandarijnen
- 75 g rucolaslamelange
Stappen
- Verwarm de oven voor op 180 °C. Snijd de sneetjes brood elk kruislings door zodat je 4 driehoekjes uit elke snee haalt. Bestrijk met ⅓ van de olie en bestrooi met de rozemarijn. Verdeel het brood over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de kaas in het midden. Bak het brood en de kaas in ca. 8 min. in het midden van de oven. Neem het brood uit de oven en bak de geitenkaas nog 2-3 min. op de grillstand of totdat de bovenkant van de kaas goudbruin kleurt. Haal de kaas met behulp van het bakpapier van de bakplaat zodat het sneller afkoelt.
- Meng ondertussen met een vork de vijgenconfiture los met de mosterd, azijn en de rest van de olie tot een dressing. Pel de mandarijnen en haal de parten uit elkaar.
- Verdeel de sla over de borden en verdeel daar de parten mandarijn en muesli croutons over. Verbrokkel de geitenkaas erover. Besprenkel met de dressing.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht