Onze tip van de maand 🧑‍🍳

Al het waardevolle van geitenmelk is verpakt in een gezond stukje geitenkaas 🧀

Onze tip van deze maand staat garant voor een smaakexplosie die écht een keertje geprobeerd moet hebben. Maar dat is niet alles, naast de lekkere smaak komt deze met een aantal gezonde voordelen.

De belangrijkste bestanddelen in geitenkaas zijn: vet, eiwit en melkzouten. Tijdens de bereiding van de kaas wordt de lactose door melkzuurbacteriën omgezet in melkzuur, waardoor er een bepaalde zuurgraad ontstaat die belangrijk is voor de consistentie en de rijping van de kaas.

Geitenkaas is witter van kleur dan de kaas die je waarschijnlijk gewend bent. Dit komt omdat geiten een bepaald gedeelte van hun voedsel omzetten in vitamine A, en dat heeft een goede invloed op het afweersysteem en een gezonde huid.

Daarbij bevat geitenmelk minder lactose dan koemelk, waardoor mensen met een lactose-intolerantie vaak wel geitenmelkproducten kunnen eten. Ook is geitenmelk en dus ook geitenkaas lichter verteerbaar, omdat de verzuur moleculen hierin kleiner zijn en dat komt de kleintjes en mensen met spijsverteringsproblemen ten goede.

Wij leveren onze melk aan Biokaas in Kinderdijk, waar deze wordt vervaardigd tot onder andere geitenkaas. Neem eens een kijkje op hun website of breng eens een bezoekje, dan weet je zeker dat je de beste kwaliteit geitenkaas kunt proberen! 😋

Deel je deze tip voor ons op social media?

Terug naar overzicht

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere maand de leukste nieuwtjes over ons melkgeitenbedrijf. Uitschrijven is eenvoudig en doe je via de link in onze e-mails. Hiermee ga je akkoord met ons privacybeleid.