Onze tip van de maand 🧑🍳
Overheerlijke witlof met frisse geitenkaas en een paar goede plakken ham
Het is een klassieker. Een paar gezonder stronkjes witlof, met gesmolten kaas en ham.
Wij eten onze vingers hier elke keer weer bij op. Zeker in combinatie met de frisse smaak van geitenkaas, geef je deze klassieker een gezonde en lekkere twist. Wij adviseren je om dit gerecht te combineren met een lekkere aardappelpuree, zodat je gelijk een volwaardige maaltijd kunt nuttigen.
Specificaties
- Bijgerecht
- 4 personen
- 160 kcal
- 20 minuutjes
Ingrediënten
- 4 stronken witlof
- 100 g serranoham
- 4 plakken geitenkaas jong belegen 50+
- 1 el gedroogde tijm
Stappen
- 1. Maak de witlof klaar en snijd de onderkant van de stronken. Zet een pan water op het vuur en laat de witlof 3 minuutjes koken. Even uit laten lekken, in de lengte halveren en de harde kern verwijderen. Slinger de oven aan op 180ºC en rustig afwachten tot deze is voorverwarmt.
- 2. Pak het werkblad en verdeel hierop de plakken serranoham. Splits de plakken geitenkaas in twee en verdeel deze over de ham. Plaats hierop de stronken witlof en versier het geheel met gedroogde tijm. Vouw het geheel samen en laat deze in ca. 20 min. goudbruin worden in de oven.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht