Onze tip van de maand 🧑🍳
Dit is er ééntje om van te smullen! En om eerlijk te zijn, nog best gezond ook!
Een pannenkoek doet het altijd goed. Lekker met een beetje stroop en kaas of simpelweg met wat suiker. Maar heb je ze wel eens gecombineerd met geitenkaas?
Een verrassend lekkere combinatie! Zeker met extra toppings als walnoten, appelsalade, een toefje honing en wat spek. Zo geef je in een handomdraai een speciale twist aan je standaard pannenkoek. Probeer maar eens!
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 755 kcal
- 30 minuutjes
Ingrediënten
- 200 g pannenkoekenmix
- 400 ml halfvolle melk
- 1 middelgroot ei
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 3 appels (alle variaties mogelijk)
- 1 ui
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el azijn
- 150 g zachte geitenkaas honing 45+ (versafdeling)
- 1 zakje eikenbladslamelange (a 150 g)
Stappen
- Start met het mixen van het pannenkoekenbeslag, het eitje en de melk. Volg hiervoor de aanwijzingen op de verpakking van het beslag. Leg een keukenpapiertje klaar, bak de spekjes tot deze half knapperig zijn en laat deze hierop uitlekken. Maak de appeltjes schoon, vergeet het klokhuis niet te verwijderen en snij ze in partjes. Snij daarbij een uitje in halve ringen.
- Maak jezelf klaar voor het betere roerwerk en roer een dressing van olie, azijn, zout en wat peper. Pak wat olie, besprenkel de koekenpan en bak de pannenkoeken goed maar lekker gaar.
- Zodra één kant van de pannenkoek gaar is slinger je hem om en bestrooi je hem met een goede, maar niet te grote, hoeveelheid geitenkaas. Doe de deksel op de pan en laat de kaas smelten. Meng de sla met de stukjes appel, ui en dressing en verdeel deze over de pannenkoek zodra deze klaar is. Eetse en smullen maar!
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht