Onze tip van de maand 🧑🍳
Warme geitenkaas met een lekkere frisse salade. Snel klaar, maar om je vingers bij op te eten!
Tijdens de koude dagen of gewoon tijdens het lekkere weer, wat is er lekkerder dan een warm hapje tussendoor?
Lekker toch!? Geitenkaas is bijzonder goed te combineren met een frisse salade, want de nootachtige smaak vormt hierop een hele goede balans. Zeker als de kaas nog lekker warm is! Met nog geen 10 minuutjes verwen je jezelf of je gasten met een supergezonde salade.
Specificaties
- Bijgerecht
- 4 personen
- 520 kcal
- 10 minuutjes
Ingrediënten
- 200 g magere gerookte spekreepjes
- 150 g verse haricots verts (zak)
- 150 g zachte geitenkaas (tendre buche)
- 1 ambachtelijk meergranen stokbrood
- 4 el vloeibare honing
- 4 el traditionele olijfolie
- 1 el witte wijnazijn
- 2 tl dijonmosterd
- 150 g rucolaslamelange (zak à 75 g)
Stappen
- 1. Verwarm de oven voor op 200°C en bak het spek in zo'n 6 minuutjes klaar in de koekenpan. Het liefst zonder olie, zodat de structuur van het spek een mooi contrast vormt met de salade. Verwijder de steelaanzet en het puntje van de haricots verts, en kook deze in 4 minuten klaar in een pan met water. Giet het geheel af en spoel en even af met koud water.
- 2. Snijd de geitenkaas in stukjes en verdeel deze over evenveel sneetjes stokbrood. Besprenkel het geheel met honing en bak deze 10 minuten op in de oven. Ondertussen klop je een dressing van de olie, azijn, mosterd, honing, peper en zout. Verdeel de sla over borden, leg de haricots verts en de spekjes erop. Besprenkel deze met de dressing en leg op elk bord de geitenkaas croutons. Serveer in combinatie met het stokbrood en smuller maar!
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht