Aardappels staan garant voor een goede portie energie. Ze komen altijd van pas bij het vaste prakkie, maar hoe smaken ze met verse geitenkaas?
Soms smaakt iets nóg lekkerder wanneer je wat meer tijd in de bereiding steekt en ziet het er ook nog eens mooier uit. Deze ovenschotel met aardappel en geitenkaas is zeer geschikt voor een gezellig etentje en is super simpel te maken. Een gegarandeerd goede verrassing!
Specificaties
- Hoofdgerecht
- 4 personen
- 435 kcal
- 40 minuutjes
Ingrediënten
- 700 g krieltjes
- 200 ml halfvolle melk
- 2 groene paprika's
- 2 tenen knoflook
- 400 g champignon roerbakmix
- 1 tl gedroogde tijm
- 150 g geraspte geitenkaas
- 3 el traditionele olijfolie
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 °C. Schep de krieltjes in de ovenschaal, breng op smaak met peper en zout en schenk de melk erover. Snijd de paprika's in reepjes en de knoflook fijn. Meng de champignonroerbakmix met de paprika, knoflook, tijm en de helft van de kaas. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel dit over de krieltjes.
- Strooi de rest van de kaas erover en besprenkel met de olie. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Schuif de schaal in de oven en bak het gerecht in 40 min. goudbruin en gaar. Verwijder na 20 min. de aluminiumfolie. Verdeel het gerecht over borden.
Deel je deze tip voor ons op social media?
Terug naar overzicht